40 trænere fik tennistasken fyldt med inspiration

Mere taktik og mindre teknik. Det var blandt takeaways for deltagerne på onsdagens internationale trænerworkshop i Danmark.

Der var fornemt besøg på KB’s anlæg onsdag. Stjernetræneren Carl Maes, der blandt andet har trænet Kim Clijsters, lagde vejen forbi Danmark og at give et taktisk boost til de 40 fremmødte trænere.

Sessionen blev indledt med teori fra belgieren, inden det efter frokost blev mere praktisk på banen med et stort fokus på begreberne ’trading’ og ’defending’. Dagen blev rundet af med en omgang spørgsmål og svar.

Vi tog en snak med tre af de fremmødte om deres udbytte af workshoppen, som blev afholdt af Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis.

Stefan Ravnholt, sportschef i Herlev Tennisklub

Hvorfor har du tilmeldt dig til workshoppen?

”Det er både via mit job i Herlev, hvor jeg er træner, og hvor jeg også ansætter nogle trænere. Og så er jeg også spiller selv. Så jeg er selvfølgelig altid nysgerrig på at høre det sidste nye, få bekræftet nogen ting, men også få lagt nogle nye øvelser og nogle nye ting på. Så tænkte jeg, at det var et godt forum, når der kommer en udlænding.”

Hvad tager du med dig fra i dag?

”En af tingene er det, at mange taler meget teknik. Der synes jeg, at han åbner lidt op for, at han for mange år siden var meget fokuseret på teknik. Men efterhånden som tiden går og han er blevet ældre, ligesom jeg selv er, så er der en masse andre ting, som måske kommer før det. Ikke fordi teknik ikke er vigtigt. Men der er rigtig mange andre ting, som måske kommer før teknikken, for at lykkes som en god tennisspiller. Og så synes jeg, at han lavede nogle rigtig fede og inspirerende øvelser, da vi var nede på banen.”

Henriette Kjær Nielsen, cheftræner i Helsingør Tennis Klub

Hvorfor har du tilmeldt dig til workshoppen?

”Det havde jeg af ren nysgerrighed, fordi han har været træner for Clijsters. Jeg synes, at hun har et ret all round fedt spil både i defence og står på spring i angreb. Så jeg var nysgerrig på, hvad sådan en mand egentlig havde at sige.”

Hvad tager du med dig fra i dag?

”Det er nogle af defence-tingene, som jeg heldigvis arbejder på i forvejen – bare på en lidt anden måde end han har formuleret dem. Men hvor vigtigt det netop er, at bolden i sidste ende rammer banen for at sige det ligeud. Det er det, det hele starter med. Og så er der nærmest ligegyldigt, hvordan den gør det. Bare den gør det. På den måde kan man sige, at det her defence er hele basen til hele gamet. Men generelt synes jeg også, at det er fedt, at han har været både på topelitespillere, men også egentlig noget vi kan tage med tilbage til orange bold-banerne. Det, synes jeg, har været ret fedt.”

Christoffer Hjelm, cheftræner ØBG Tennis og Padel i Silkeborg

 

Hvorfor har du tilmeldt dig til workshoppen?

”Det har jeg gjort, fordi vi specielt ovre i Jylland kommer let til at blive vores egen andedam, og det gør vi måske også i Danmark. Så det er megafedt, når man får inspiration ude fra. Det gør mit arbejde sjovere.”

Hvad tager du med dig fra i dag?

”Det er vigtigheden af taktik, og hvordan det skal inddrages i hvis ikke alle, så næsten alle af de tennislektioner jeg har. Nogle gange har jeg måske ændret på noget teknik uden helt at være klar over det taktiske element, der er i det. Hvis du skal ændre på noget teknik, skal der ligesom være en taktisk ide bag det.”