6. DM Inde til Barritza, Hjorths triumf på wild card

Karen Barritza holdt sin seedning og vandt DM inde for sjette gang i karrieren. Lyngbys Philip Hjort gik hele vejen hos herrerne.

Karen Barritza afgav ingen sæt på vejen til hendes DM-titel.

Der var mestermøde i kvindernes finale ved DM Inde for seniorer, der blev afholdt i Hillerød Tennisklub. Finalen var nemlig et opgør mellem de to topseedede spillere, Karen Barritza (Birkerød) og Hannah Viller Møller (HIK). Den 16-årige Viller Møller var forsvarende mester, mens Karen Barritza havde vundet DM indendørs i 2016, 2015, 2013, 2012 og helt tilbage i 2010.

På papiret var det Karen Barritzas hårde, aggressive grundspil mod Hannah Viller Møllers store sikkerhed og løbepensum. Det kom også til at holde stik. Kampen foregik mest på Karen Barritzas premisser. Det afgørende moment, var da den 25-årige brød serv ved stillingen 4-4 i første sæt.

Efterfølgende servede Barritza sættet hjem og tog det momentum med videre ind i andet sæt foran de cirka 150 fremmødte tilskuere. Karen Barritza kom hurtigt op med et break i andet sæt, og selvom Hannah Viller Møller hen mod slutningen af kampen forsøgte at være lidt mere spilstyrende, kom der aldrig rigtig tvivl om slutresultatet.

Karen Barritza hev DM-titlen i hus i egen serv til en samlet sejr på 6-4, 6-3. Efterfølgende var det en glad Karen Barritza, der på livestreamen fra finalerne fortalte om en tæt kamp, hvor hun var tilfreds med sit eget spil. Ikke mindst fordi optakten havde været langt fra optimal med både skade og sygdom.

Næste opgave for Karen Barritza er, når hun sammen med resten af det danske Fed Cup-hold flyver til Grækenland for at forsøge at sikre oprykning fra Europa/Afrika Gruppe II.

Wild card gik hele vejen

Modsat end hos kvinderne lå det fast, at der i herrernes finale skulle findes en helt ny danmarksmester i mødet mellem Philip Hjort (Lyngby) og Maxim Landa (Hørsholm-Rungsted). Det blev en særdeles seværdig kamp mellem to spillere, der virkelig turde gå efter at skrive sig ind i rækken af danske mestre.

Philip Hjorth, der var med i den 16 mand store turnering på et wild card, kom bedst fra start i kampen. Han var aggressiv og kom med frem til nettet på en del af sine server især i ulige side. Det gav mange nemme point. Ved 3-4 blev Maxim Landa brudt, hvorefter Philip Hjorth kunne serve sættet hjem 6-3.

I andet sæt viste Maxim Landa stor vedholdenhed. Han gik fra 2-2 til 5-2, og sikrede sig sættet med 6-3 akkompagneret af en knyttet næve.

Dermed skulle finalen afgøres i en matchtiebreak. De to duellanter holdt egen serv i de ni første point. Herefter fik Maxim Landa et minibreak og kom foran med 7-4. Der fra gik det desværre lidt i stå for den 21-årige, som måtte se sig overhalet af den to år yngre modstander. Og efter sin anden matchbold kunne Philip Hjorth lade sig hylde som danmarksmester i indendørs tennis 2018.

Vejen til titlen

Karen Barritza
1. runde: Victoria Ilena Andersen (Skovbakken) 6-1, 6-2
Kvart: Alisha Ali Hussain (Birkerød) 6-1, 6-1
Semi: Anna Sofie Aagaard Nielsen (Lyngby) 6-0, 6-0
Finale: Hannah Viller Møller (HIK) 6-4, 6-3

Philip Hjorth
1. runde: Nicolai Ferrigno (KB) 6-3, 6-0
Kvart: Joen Moth-Poulsen (Ryvang) 6-3, 6-2
Semi: Sebastian Grundtvig (Gentofte) 6-4, 4-6, (10-7)
Finale: Maxim Landa (HRT) 6-3, 3-6, (10-8)