Årets første titel til Tauson

Clara Tauson vandt søndag finalen i en tysk $60.000-turnering med 7-6, 4-6, 6-2. Med sejren rykker hun op som nummer 113 på verdensranglisten.

Clara Tauson krydrede finalepræstationen med en række lækre stopbolde i afgørende sæt. Foto: Burg-Wächter Ladies Open.

Ved denne uges Burg-Wächter Ladies Open i Altenkirchen lykkedes det på fornemmeste vis for Clara Tauson at følge op på sidste uges kvartfinale ved WTA-turneringen i Linz. Danmarks bedste kvindelige tennisspiller vandt nemlig $60.000-turneringen, og sikrede sig dermed årets første titel.

I finalen stod Tauson overfor Greet Minnen fra Belgien. Danskeren var sikkerheden selv i egen serv frem til stillingen 5-4. Her reddede belgien fem sætbolde i egen serv.

I næste parti var Clara Tauson for første gang nede med en breakbold. Men hun afværgede og kom på 6-5, inden det blev 6-6 og tid til en tiebreak. Her dominerede Tauson spillet og kom på 6-2. Minnen fik du reddet yderligere tre sætbolde, inden Clara fik lukket sættet.

I andet sæt fulgtes de to spillere igen pænt ad. Men ved stillingen 4-5 kom Clara Tauson i problemer i egen serv. Belgieren brød og sikrede sig sættet med 6-4.

Afgørende sæt blev alt andet end den tætte affære, resten af kampen havde budt på. Clara Tauson var nemlig særdeles suveræn og bragte sig på 4-0. Og ved 5-2 afgjorde Tauson kampen på sin tredje matchbold med en servevinder.

15 pladser frem

Sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen, har fulgt turneringen i Tyskland tæt. Han er meget fortrøstningsfuld for fremtiden på baggrund af Clara Tausons seneste præstationer.

”Generelt er det herligt at se lidt af den gamle Clara igen efter en svær tid med mange skadespauser. Hun har i hele turneringen været god bag sin egen serv. Og så er det stærkt, at hun holder hovedet koldt i de afgørende situationer på trods af manglende kamptræning,” siger Jens Anker Andersen, der også er Billie Jean King Cup-kaptajn.

Sportschefen hæfter sig desuden ved det særdeles positive ved, at kroppen ser ud til at holde til flere kampe for Clara Tauson, hvilket desværre ikke var sædvanen i den forgangne år.

Titlen i Altenkirchen er den 14. professionelle i karrieren for den 20-årige dansker, der sidste kun vandt en enkelt $25.000-turnering.

Med sejren springer Clara Tauson 15 pladser frem på verdensranglisten, så hun mandag vil ligge nummer 113 på WTA-listen.

Claras turnering i Altenkirchen

  • runde: Emily Appleton (WTA: 487) 6-3, 6-4
  • runde: Magali Kempen (WTA: 198) 7-5, 2-6, 6-3
  • Kvartfinale: Yelena In-Albon (WTA: 133) 6-1, 6-0
  • Semifinale: Jaqueline Cristian (WTA: 232) 6-3, 7-6
  • Finale: Greet Minnen (WTA: 157) 7-6, 4-6, 6-2