Vinterferien er international hos KB

Traditionen tro er der ITF World Tennis Tour Juniors på Frederiksberg i uge syv. 18 danskere i singlehovedturneringerne kæmper med spillere fra lige så mange lande.

Augusta Grau Kristensen (Gentofte) er blandt de danske spillere, der er med i ITF World Tennis Tour-turneringen på KB i denne uge.

For mange familier er uge syv lig med vinterferie, og hvis man er heldig, en tur på ski. Men alle tanker om skiferie er lagt på hylden for de ambitiøse unge mennesker, der i denne uge fylder indendørsbanerne hos KB Tennis.

I den ene ende af hallen hænger blandt andre flagene for Tjekkiet, Belgien og Ukraine som en påmindelse om, at der er international tennis på programmet.

Bortset for en enkelt aflysning i 2021 på grund af corona har det været sædvanen på Peter Bangs Vej i vinterferieugen i mange år.

Tirsdagens program er en god blanding af de sidste rester af første runde i single og samtlige kampe i doubleturneringens indledende runde. Ifølge turneringsdirektør, Alexander Rejnhold, har det stor betydning med en ITF-turnering for juniorer på hjemmebane.

”Det er dejligt med tilbagevendende arrangementer. Det betyder meget for de danske spillere, at de har mulighed for hjemmebanefordel. Vores trænere er til stede og kan se, om det, vi arbejder på i hverdagen, kan eksekveres på banen, eller der er noget, der skal trænes på,” siger han.

Turneringen på KB fortsætter resten af ugen med singlefinaler på lørdag.

FØLG RESULTATERNE FRA TURNERINGEN PÅ KB

FAKTA

  • Turneringen spilles fra 13.-18. februar
  • Turneringen er en J60. Den slags hed tidligere en ”grade 4”
  • Spillere fra 18 nationer har deltaget
  • Blandt tidligere års deltagere er topspillere som Clara Tauson, Andrey Rublev og Emma Raducanu