Ædelt metal til unge og veteraner

Der var en sand regn af guld, sølv og bronze i weekenden, da både veteranernes og juniorernes holdturnering blev afsluttet.

Finalisterne fra Holte og KB i U14 drenge.

Den forgangne weekend bød på afgørelsen af både veteranernes og juniorernes holdturnering. I alt skulle der uddeles 12 medaljesæt. Vi tager en speedrunde forbi mesterskaberne.

Som i de foregående år lagde Hørsholm Rungsted Tennisklub baner til medaljespillet i C WorldWide Veteranholdturneringen.

I 70+ var Lyngbys herrer den afgørende faktor i finalen mod HIK. Faktisk fik HIK’s kvinder i form af Benedikte Braae og Birgit Hoffmeyern sat tre point ind på kontoen for HIK. Men lige lidt hjalp det, så Lyngby kunne tage guldet efter en sejr på 4-3. Bronzen gik til ALTS.

Hos 60+ måtte Lyngby tage til takke med sølv. Her gik guldet til KB efter en meget tæt finale, hvor tre af kampene skulle afgøres i matchtiebreak. KB vandt to af dem, hvilket var en medvirkende årsag til den samlede sejr på 5-3. Fruens Bøge bragte bronzen til Fyn.

Samme cifre gav også guld til KB i 50+. Her gik det udover Arbejdernes Tennisklub. Men igen en tæt finale, hvor mere end halvdelen af kampene havde brug for tre sæt for at finde en vinder. Helsingør vandt bronze.

Mindre spænding var der om udfaldet i 40+. Virum-Sorgenfri var aldeles suveræne i finalen mod HIK. De bragte sig foran med 5-0 med en stribe meget sikre sejre, hvorfor det ikke blev nødvendigt at spille de resterende tre kampe. Øresund blev nummer tre.

Alle resultater fra weekendens medaljespil kan tilgås på Tournament Software.

Medaljespil i Roskilde

Juniorernes medaljespil blev afholdt på de to anlæg i Roskilde Tennisklub. Men lørdag diskede vejrguderne op med et benspænd, da et lokalt skybrud umuliggjorde spil på det ene anlæg. Så med en feberredning blev flere semifinaler rykket til Lyngby, mens finalerne alle blev afholdt i Roskilde.

Hos pigerne i U16/U18 afgav KB med flere spillere fra Elitedivisionen ikke en eneste kamp undervejs. Sølvet gik til HIK, mens Lyngby vandt bronze.

Hos de ældste drenge blev det til guld til Lyngby efter en finalesejr på 4-2 over KB. HRT tog sig af bronzen.

Hos U14 piger løb Gentofte med guldet efter en finalesejr på 4-0 over HIK. Team Fyn slog KB med samme cifre i bronzekampen.

Holtes drenge i U14 løb med guldet efter en sejr over KB. Bronzen gik til Gentofte.

Pigernes U12-guld gik ligesom hos deres ældre klubkammerater til Gentofte. Førstepladsen kom i hus efter sejr i begge doubler, efter singlerne var blevet delt i finalen mod HIK. KB tog bronzen.

KB behøvede kun singlerne i U12-drengefinalen mod Furesø. HRT vandt bronze efter sejr over B 93.

Spændende finaler hos de yngste

Juniormedaljespillet rummer også det kønsneutrale Tennis10, hvor der både er en holdturnering for grøn og orange bold. Titlen i grøn bold gik til B 93, der slog KB i finalen. Furesø nuppede bronzen i en tæt affære mod ØBG/Aarhus 1900.

Med orange bold nappede Øresund førstepladsen efter sejr over KB. ØBG/Aarhus 1900 kunne tage bronzen med hjem over Storebælt.

Se billeder fra medaljespillene

Virum-Sorgenfri med guldmedaljerne og pokalen i 40+. Foto: Danske Tennisveteraner.
KB nyder et fortjent glas efter sejren i 50+. Foto: Danske Tennisveteraner.
Store smil has KB’s mestre has 60+. Foto: Danske Tennisveteraner.
Glæden var stor hos Lyngbys guldvindere i 70+. Foto: Danske Tennisveteraner.