Sportsstjerner siger nej til diskrimination

Med den nye indsats #Gamechanger står idrættens verden sammen om, at sport skal være for alle uanset seksualitet eller kønsidentitet.

Frederik Løchte Nielsen, Joachim Mæhle, Sandra Toft, Pernille Harder, og Henrik Møllgaard. Det er blot nogle af de sportsstjerner, der sammen med en lang række idrætsforeninger bærer regnbuefanen for #Gamechanger. En indsats, som sætter fokus på, at diskrimination på baggrund af seksuel orientering og kønsidentitet ikke hører hjemme i idrættens verden:

”Tennis er for alle, og alle skal føle sig velkomne på holdet uanset køn eller seksualitet. Jeg er #Gamechanger, fordi det er vigtigt at sige fra over for diskrimination og eksklusion i omklædningsrummet, i klubhuset og på banen,” siger Davis Cup-kaptajn Frederik Løchte Nielsen om sin baggrund for at være en #Gamechanger.

Plads til alle under regnbuen

Hver femte LGBTI+-person føler sig i dag ikke som en del af idrætsfællesskabet, viser en undersøgelse fra Kulturministeriet. Derfor har ministeriet givet støtte til, at en lang række aktører under Idrættens Regnbuekoalition med #Gamechanger kan stå skulder ved skulder i kampen for, at alle skal føle sig velkomne på banen, i klubhuset og i omklædningsrummet.

“Vi er glade for, at vi er så mange, som står sammen om at skabe forandring i idrættens verden ved at understøtte mangfoldighed og tolerance. Vi tror på, at en samlet indsats på tværs af organisationer og forbund kan være med til at sikre at idrætten fremover bliver et trygt og inviterende fællesskab for mange flere,” siger Rikke Rønholt, bestyrelsesmedlem i Danmarks Idrætsforbund.

Mens sportsstjerner står sammen om at sige fra i en ny kampagnefilm, har 50 foreninger og klubber i hele landet også valgt at gå foran som gamechangers. Men der er plads til mange flere.

Derfor opfordres alle klubber og foreninger til at tage aktiv stilling til, hvordan de vil arbejde med emnet og sige fra. Det kan ske ved at formulere tiltag og en sprogpolitik. Men også at vise offentligheden, at man er en klub eller forening, der tør tage stilling.

På et nyt website kan alle klubber og foreninger være med ved at hente konkrete værktøjer og gode råd.

Læs mere på blivgamechanger.dk

Regeringen og støttepartier har netop fremlagt LGBT+ Handlingsplan 2022-2025. DIF og DGI har her modtaget en bevilling til at styrke arbejdet med #Gamechanger i tæt samarbejde med Idrættens Regnbuekoalition.