TiD Tour: En god måde at starte i tennis på

TiD Tour-turneringer er oplagte for nye spillere, som skal spille deres første kampe. I weekenden var en af de turneringer godt besøgt i Hillerød. Læs hvordan din klub kommer i gang.

16 glade U10 og U12-spillere mødte lørdag morgen op i Hillerød Tennisklub for at spille TiD Tour. Hele turneringen blev afviklet på tre timer. Foto: Hillerød Tennis & Padel Klub.

Regnen væltede ned over de danske byer i weekenden, men i Hillerød Tennis & Padel Klub havde de kigget på vejrudsigten i god tid. Lørdag stod der nemlig TiD Tour i kalenderen, hvor 16 forventningsfulde U10 og U12-spillere skulle stå over for deres første møde med en turnering.

Derfor blev turneringen rykket fra grusbanerne udendørs og ind i hallen. For Hillerød og turneringsarrangør samt klubmanager Daniel Mølgaard har det været en stor prioritering at få gennemført en TiD-turnering i klubben.

”Vi holdt det sammen med en anden turnering, så der var godt liv i hallen. Nu blev det indendørs på grund af regnvejr. Men det var fedt, og der var liv og glade dage og rigtig mange mennesker. Det kan altså noget,” siger Daniel Mølgaard.

“Den næste generation af kampspillere skal vi finde her. Og de er ude i klubberne. De prøver det og ser, hvad det er for noget. Og efter et par gange, så er de måske allerede klar til et orange bold-stævne.”

Trygt i egen klub

Selvom der til tider opstod lidt “kaos” på grund af de mange unge og nye spillere, der skulle lære konceptet at kende, så var det mødet med en turnering, der var i fokus. Derfor blev der heller ikke gået så meget op i, om spillerne servede i den rigtige side hele tiden. At de stod klar på banen var vigtigere.

”Der er nogle, der tror, at det er farligt at spille kamp. Det skal vi fortælle dem, at det ikke er. Det er en del af det at gå til tennis, at man på et tidspunkt mødes og spiller point. Og at der står en i den anden ende af banen. Om det er single eller double, så vil der være nogle, der vinder, og nogle der taber,” siger Daniel Mølgaard.

“Det er også derfor, at det er godt at have turneringen i egen klub, hvor spillerne er vant til at komme ned og et sted, hvor de er vant til at træne.”

Dansk Tennis Forbund og DGI tilbyder i fællesskab TiD Tour – Tennis i Danmark Tour. Turneringerne er tænkt som det ideelle sted for spillere at få deres første oplevelse med at spille turneringer og kampe.

Som navnet antyder, spilles der kampe på tid. Det gør, at man ved, hvornår en turnering starter og slutter. Det er både en fordel for arrangører, spillere og forældre.

Det kræver kun to baner at holde en TiD Tour. Det er tanken, at turneringerne på TiD Tour skal have en stærk lokal forankring, så der i reglen vil være flest spillere fra hjemmeklubben krydret med gæster fra naboklubberne.

Vigtigt at bakke op

Turneringskonceptet har ikke lang tid på bagen, og det har derfor været nødvendigt for Hillerød Tennis & Padel Klub at give den en ekstra skalle med marksføringen i håbet om at komme ud til flest mulige spillere. De havde før prøvet at stable turneringen på benene, men uden held. Men lørdag lykkedes det. Og hele 18 børn tilmeldte sig – dog med et par afbud efterfølgende.

”Det kræver, at man gør en indsats som arrangør. Men det er sådan set okay, at det er sådan, for det er henvendt til de nye folk – dem der ikke har prøvet at spille før. Så de er jo ikke vant til det, og ved ikke, hvor de skal gå hen, eller hvad de skal gøre.”

”Jeg tror, at klubtrænerne rundt omkring har et ansvar for at aktivere og sige, at det ikke er så farligt. Men det er noget, der ikke kommer af sig selv”.

I Hillerød er man sikker på, at TiD Tour bliver fast inventar i klubben fremover. For det handler om at få udbredt kendskabet til turneringen, så der næste gang kan komme endnu flere på deltagerlisten. Særligt fra egen klub.

“Vi havde tre med fra Hillerød i weekenden, så næste gang skal vi have syv med og så videre. Så bygger man på.”

”Vi skal prioritere det. Og det er vigtigt for tennissen at få flere i gang med at spille kamptennis. Derfor er det også vigtigt, at vi får mange klubber til byde ind på det her. Og det kan jo holdes på ganske få baner. Men prioritér det. I Hillerød har vi 80 juniorer, men der ikke nogle af dem, der har licens eller spiller andre kampe, så vi skal herned at starte med de her turneringer”.

Nemt koncept

For klubmanageren er der ingen tvivl om, at det er et koncept, som er nemt for mange at forholde sig til. Netop fordi der bliver spillet på tid. På den måde ved både forældre og børn præcis, hvor lang tid de skal sætte af til turneringen. Og det kan være en stor hjælp i en stresset hverdag.

”Det er der, hvor sådan et format som dette, hvor vi spiller på tid, kan noget i forhold til andre tennisturneringer, hvor vi ikke aner, hvor lang tid det tager. Det er rart for forældrene at vide, hvornår de kan komme hjem. Og derfor er det godt det her, for der ved vi præcis, hvor lang tid det tager. Der kommer ikke forsinkelser eller kampe, der varer længere tid.”

”Det her er en god måde at starte i tennis på.”

Kontakt

Skal I også have en TiD Tour hos jer? Kontakt turneringskonsulent, Martin Jørgensen på maj@tennis.dk eller 50 69 87 69.

FORDELE VED OG FAKTA OM TiD TOUR

Fordele for spillere

 • Fleksibelt turneringstilbud med mange alderskategorier og boldtyper (skum/rød/orange/grøn/gul)
 • Hyggelig og afslappet stemning
 • Lokalt
 • Overskuelig stævnelængde på 2-3 timer
 • Nemt at finde aktuelle turneringer i Tournament Software

Fordele for arrangører

 • Kræver kun to baner
 • Start- og sluttidspunkt er kendt på forhånd
 • Kan skræddersyges til grupper af spillere, som klubben har
 • Nemt at gennemføre via drejebog og tjekliste
 • Er I interesseret i at høre mere? Så tag fat i Martin Jørgensen, maj@tennis.dk, 50 69 87 69

Fakta

 • Ingen krav til kamp-kendskab
 • Alle rækker er kønsneutrale
 • Kan afholdes fra U10 til senior
 • Kan spilles med skum/rød/orange/grøn/gul gold
 • Spilles som single- og/eller doubleturnering i pulje
 • Kampe spilles på tid
 • Fælles opvarmning
 • Stævnet varer 2-3 timer – du kender start- og sluttidspunkt
 • Tilmelding foregår i Tournament Software
 • Er ikke pointgivende til DTF’s rangliste
 • Læs mere om TiD Tour