Bliv klar til DTF Holdturneringen

I weekenden går DTF Holdturingen ude 2021 i gang. Vi giver her et overblik over, hvad man skal være opmærksom på til sæsonstart for holdkampene.

Det er for alvor blevet tid til at få grus under skoene igen. Søndag er der fuld runde i DTF Holdturneringens divisionsrækker. Og på torsdag er både divisions- og ligahold i vælten.

I denne artikel bliver du klædt godt på, hvis du skal spille i holdturneringen.

Corona

Corona-spøgelset spøger stadig, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Det er hjemmeholdets ansvar, at holdkampen kan gennemføres i overensstemmelse med de gældende retningslinjer. De ansvarlige for holdturneringen i de enkelte klubber har fået tilsendt materiale direkte om det.

For alle andre er det ikke meget anderledes, end når man er til træning. Hold afstand, hav god håndhygiejne og bliv væk, hvis man er sløj.

Gældende coronaretningslinjer for tennis findes på www.tennis.dk/corona

Test er ikke nødvendigt

Lige som i den øvrige udendørs idræt er der ikke noget krav test forud for deltagelse i en holdkamp.

Vær dog opmærksom på reglerne om coronapas for indendørs idræt, hvis regnen står ned i stænger, og I vil spille færdig i tennishallen. Spillere på 18 år og ældre, skal kunne fremvise coronapas, hvis de dyrker indendørs idræt. Så længe det er tilfældet, skal dette overholdes, og kampe kan i tilfælde af regnvejr derfor ikke nødvendigvis flyttes indendørs.

Undtagelsen er kampe i Elitedivisionen. De er omfattet af undtagelserne for professionel idræt, og må derfor færdigspilles indendørs uden krav om coronapas.

Forplejning

Kravet om, at hjemmeholdet er vært for forplejning, tilsidesættes ligesom i sidste års holdturnering. Servering af mad er dog okay, så længe alle restriktioner i forhold til hygiejne og afstand overholdes. Hjemmeholdet bør give udeholdet besked om, hvad de kan forvente, når holdene taler sammen forud for kampdagen.

Regler for holdkampe

Reglerne er, som I kender dem. Fire singler efterfulgt af to doubler. Står den 3-3, spilles der golden matchtiebreak. Bemærk, at holdopstillingerne til golden matchtiebreak offentliggøres, før holdkaptajnerne fravælger kampe.

Den tekniske

I år er der en lille ændring af den måde, som den endelige stilling opgøres på. Man får nemlig ét point til stillingen for at vinde holdkampen. Så vinder man 6-0, kan man sætte syv point ind på kontoen. Ved 4-2 får vinderne fem point og taberholdet får to. Bliver holdkampen 3-3, får vinderen af golden matchtiebreak et ekstra point, så fordelingen bliver 4-3.

En vunden golden matchtiebreak tæller ikke med som et sæt og et parti, som det ellers hidtil har gjort. Regelændringen kan få betydning for slutstillingen i en række, hvor to hold ender med lige mange point.

Reglement for holdturneringen findes under regler og love på tennis.dk

Spil og afbrydelser

En holdkamp skal så vidt muligt færdigspilles på kampdagen. I tilfælde af regnvejr anbefales, det at holdene færdigspiller holdkampen indendørs, hvis det er muligt (og spillerne kan fremvise coronapas). Hvis det bliver nødvendigt at udsætte hele eller dele af en holdkamp, skal der være aftalt et nyt kamptidspunkt for alle kampene i holdkampen, inden kampen udsættes.

God fornøjelse og god sæson til alle!