Caroline blandt de tre sidste til Årets Sportsnavn

Som den tredje og sidste er Caroline Wozniacki blevet nomineret til Danmarks fineste sportspris. Vinderen afsløres 6. januar ved tv-showet Sport 2017.

For første gang i seks år er Caroline Wozniacki nomineret til prisen Årets Sportsnavn, der uddeles af Jyllands-Posten og DIF. Nomineringen kommer efter en forrygende sæson, hvor danskeren foruden sejren i årsfinalen i Singapore, vandt én titel og var i yderligere seks finaler.

”Det er fuldt fortjent, at Caroline anerkendes for sin fremragende sæson med en nominering til Årets Sportsnavn. Konkurrenceniveauet i international tennis er afsindig høj, så det har været fantastisk at følge hendes tilbagevenden til den absolutte verdenselite i år med sejren i WTA Finals som kronen på værket,” siger formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen.

Den endelige vinder afsløres ved DR-showet’Sport 2017’ den 6. januar. Her er Caroline Wozniacki oppe imod sejlerduoen Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen, der har vundet VM i den olympiske bådklasse 49 FX, og verdensmesteren i badminton, Viktor Axelsen.

Tilbage i 2010, hvor Caroline Wozniacki for første gang sluttede året som nummer 1 på verdensranglisten, vandt hun som den første tennisspiller prisen som Årets Sportsnavn. Vinderen af Årets Sportsnavn modtager 75.000 kroner og indskriver sig i historiebøgerne sammen med en perlerække af de ypperste danske atleter.

Kriterier for udvælgelsen
De 3 nominerede til Årets Sportsnavn 2017 har DIF og Jyllands-Posten udvalgt på baggrund af følgende kriterier:

  • Global konkurrence: Hvor udbredt er sportsgrenen og disciplinen, og hvor mange af de helt store idrætsnationer satser på den?
  • Konkurrencen på dagen: Et verdensmesterskab er typisk sværere at vinde end et europamesterskab. En konkurrence med deltagelse af resten af eliten er også sværere at vinde end en med mange afbud og skader.
  • Forløbet: Mange års målrettet arbejde frem mod en sejr taler for, at præstationen er mere fokuseret og mindre tilfældig end den pludselige sejr, som ingen havde regnet med.
  • Folkelighed: Udbredelsen af sporten i Danmark skaber større interesse og dermed et større pres. Samtidig er den interne, danske konkurrence hårdere. Dette kriterium indeholder også et kommercielt aspekt.

DIF har siden 1991 uddelt Årets Sportsnavn sammen med Jyllands-Posten. Ansvaret for den endelige kåring er lagt i hænderne på en priskomité på syv personer bestående af kulturminister Mette Bock (LA), DIF-formand Niels Nygaard, DIF-direktør Morten Mølholm, Team Danmark-formand Frank Jensen, Team Danmark-direktør Lone Hansen, samt chefredaktør Jacob Nybroe og sportsredaktør Troels Henriksen fra Jyllands-Posten.