Caroline Wozniacki er kvalificeret til sit fjerde OL

Den tidligere verdensetter kvalificerer sig til OL i Paris på en af de to pladser, der er reserveret til tidligere grand slam-vindere. Dermed får Danmark tre tennisspillere med til OL.

Det internationale tennisforbund (ITF) har fredag bekræftet, at Caroline Wozniacki er kvalificeret til de olympiske lege på en af de to pladser, der er reserveret til tidligere grand slam-vindere.

Dermed får Danmark tre spillere med i den olympiske tennisturnering, idet Clara Tauson og Holger Runes kvalifikation via deres rangering blev bekræftet i onsdags.

Formelt har Danmark og alle øvrige lande med kvalificerede spillere nu frem til onsdag 19. juni til at bekræfte spillernes deltagelse ved OL. Spillerne er først officielt en del af den danske OL-trup, når DIF, der er olympisk komité i Danmark, efterfølgende har udtaget dem.

Mens Clara Tauson og Holger Rune kan se frem til olympisk debut, vil det være det fjerde OL for Caroline Wozniacki. Danmark har aldrig haft så mange spillerne med ved et OL, siden tennis vendte tilbage på det olympiske program i 1988.

”Dansk tennis står historisk stærkt, og det bliver understreget af, at vi får tre spillere med til OL. Jeg ved, hvor stort et mål OL har været for Caroline, så det var en fornøjelse at kunne overbringe hende den glædelige nyhed om hendes kvalifikation,” siger sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen.

Tennisturneringen ved OL i Paris spilles på det legendariske Roland Garros-anlæg, hvor der netop har været French Open. Den olympiske turnering løber fra 27. juli til 4. august.

Danskernes vej til OL

Holger Runes plads til OL har længe været sikker. På den nyligt offentliggjorte verdensrangliste fra 10. juni, der danner grundlag for den olympiske kvalifikation, ligger han nummer 15. Top-56 kvalificerer sig til OL.

Clara Tauson tog en ranglistemæssig slutspurt med sin 4. runde ved Roland-Garros. Hun ligger nummer 65 på verdensranglisten. Da hver nation maksimalt må have fire spillere med til OL i single, rækker den placering til kvalifikation. USA, Rusland, Tjekkiet og Kina har alle mere end fire spillere i top-56.

Ved den olympiske tennisturnering er der to pladser i singleturneringerne, der er reserveret til tidligere grand slam-vindere eller OL-guldvindere i single. For at komme i betragtning til en sådan plads, skal man ikke være kvalificeret på anden vis, samtidig med man er i top-400 på verdensranglisten. Caroline Wozniacki ligger aktuelt nummer 117.

Pladserne til tidligere grand slam-vindere uddeles på objektive kriterier, hvor først antallet af vundne grand slams og siden aktuel ranglisteplacering er afgørende.

Mulig mixed double

Med kvalificerede spillere hos både kvinderne og herrerne vil Danmark få mulighed for at tilmelde et par til mixed double ved OL. Mixed doubleturneringen ved legene består af 16 par.

Parrene kan kun dannes af spillere, der i forvejen er kvalificeret i enten single eller double. Hver nation kan kun deltage med et enkelt par, og Frankrig er som værtsnation sikret en af de 16 pladser.

De øvrige par kommer ind i turneringen på baggrund af deres rangering. Deadline for tilmelding til olympisk mixed double er først den 24. juli lige inden OL’s åbning.

Sportschef Jens Anker Andersen oplyser, at han vil tage en dialog med de tre spillere og deres teams med henblik på afklare mulighederne for at stille en mixed double til OL. Dansk Tennis Forbund melder ud på et senere tidspunkt, når der er taget en endelig beslutning.