Clara, Holger og DC-holdet nomineres

To WTA-titler, fire ATP Challenger-titler og et ubesejret efterår er bedrifterne for de tre nominerede til Årets Tennisspiller 2021. Vinderen kåres i det nye år.

Mandag blev de tre nominerede til prisen Årets Juniortennisspiller 2021 afsløret. I dag er tiden så kommet til at rette rampelyset mod de nominerede til Årets Tennisspiller.

Prisen som Årets Tennisspiller uddeles af Dansk Tennis Forbund, som har indstillet tre nominerede. En jury af danske sportsjournalister stemmer om den endelige vinder. Vinderen vil blive offentliggjort i det nye år.

De nominerede er Clara Tauson, Holger Rune og Davis Cup-holdet. Lad os tage et nærmere syn på deres bedrifter i 2021.

Årets Tennisspiller 2021 – nominerede

De nominerede er skrevet i alfabetisk orden.

Clara Tauson

Clara Tauson blev for alvor en fast del af WTA-touren i 2021. I den første uge af marts gik hun hele vejen og vandt en WTA-turnering i Lyon. Undervejs tabte danskeren ikke et eneste sæt, på trods af at hun først skulle gennem to kvalifikationskampe for overhovedet at komme ind i hovedturneringen.

I september gentog Clara Tauson WTA-bedriften og vandt titlen i Luxembourg Open. Sæsonen blev sluttet af med endnu en finale i en WTA-turnering. Denne gang blev det dog til et nederlag.

I grand slam-sammenhæng nåede Clara Tauson 2. runde i både Roland Garros og US Open, inden hun måtte strække våben til de navnkundige modstandere, Azarenka og Barty.

Titelhøsten i 2021 blev suppleret af en sejr i en WTA125 i Chicago, niveauet lige under WTA-touren, og to titler i $25.000-turneringer i årets start.

Clara Tauson startede året som nummer 152 på verdensranglisten og hoppede mere end 100 pladser frem til 44 ved årets udgang.

Davis Cup-holdet

Danmarks herrelandshold i tennis vandt to sejre ud af to mulige i 2021. I september gik det på hjemmebane i Kolding udover Thailand, der ellers var højere placeret på verdensranglisten end Danmark. Men danskerne var overbevisende i opgøret i World Group II (tredjehøjeste landskampsniveau) og bragte sig på 4-0, inden Thailand fik pyntet på resultatet i den sidste single.

Næste opgave var på udebane mod Marokko i november. Efter at have tabt den første kamp tog danskerne sig af de næste tre og lukkede opgøret. I den afgørende single skilte August Holmgren Marokkos bedste mand ad med cifrene 6-2, 6-0, selvom marokkaneren lå 400 pladser bedre på verdensranglisten.

Holdet bestod i 2021 af August Holmgren, Christian Sigsgaard, Johannes Ingildsen, Benjamin Hannestad og Frederik Løchte Nielsen.

Holger Rune

Holger Rune huserede i høj grad på det næsthøjeste niveau – ATP Challenger. I maj blev det først til en finaleplads i Portugal. Ugen efter fik han sin første Challenger-titel i Italien. I den resterende del af året blev det til yderligere tre Challenger-titler – to i Italien og en i enklaven San Marino.

Han fik også ATP-debut i 2021. I Chiles hovedstad kom han gennem kvalifikationen og spillede sig frem til kvartfinalen. I september nåede han i Frankrig sin anden ATP-kvartfinale.

2021 bød også på grand slam-debut for Holger Rune. Ved US Open slog han sig gennem kvalifikationen og fik herefter årets oplevelse, da han tog sæt fra verdensetteren Novak Djokovic på Centre Court i 1. runde.

Holger Rune åbnede året med en finale og en titel i $15.000-turneringer efterfulgt af en finale i en $25.000-turnering.

Holger Rune begyndte året som nummer 473 på verdensranglisten og sluttede som nummer 103. Af spillere fra samme årgang som Holger Rune ligger kun Carlos Alcaraz foran ham på ATP-listen.

De sidste 10 års vindere af Årets Tennisspiller

  • Clara Tauson
  • Clara Tauson
  • Caroline Wozniacki
  • Caroline Wozniacki
  • Caroline Wozniacki
  • Caroline Wozniacki
  • Caroline Wozniacki
  • Caroline Wozniacki
  • Frederik Løchte Nielsen
  • Caroline Wozniacki