Clara Tauson vinder Australian Open

Der er store lykønskninger til Clara Tauson fra både formand og sportschef i Dansk Tennis Forbund, efter hun lørdag vandt finalen i juniorernes Australian Open.

Clara Tauson med pokalen efter finalesejren i Australian Open. Foto: Lukas Coch.

Tidligt lørdag morgen dansk tid sikrede 16-årige Clara Tauson sig titlen ved juniorernes Australian Open. I finalen besejrede hun Leylah Annie Fernandez fra Canada med 6-4, 6-3 på en time og seks minutter.

Clara Tauson er den første dansker til at vinde en junior Grand Slam, siden Caroline Wozniacki vandt Wimbledon i 2006. Og den første til at vinde Australian Open siden Kristian Pless i 1999.

Formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen, er meget stolt over Tausons sejr på vegne af dansk tennis.

”Stort tillykke til Clara og hendes team. Det er en helt fantastisk præstation. En Grand Slam-sejr i juniorrækken giver store løfter for fremtiden, og jeg kan ikke være andet end overordentlig optimistisk på vegne af dansk tennis,” siger han.

Med sejren down under kan Clara Tauson se frem til at rykke op som nummer 1 på juniorernes verdensrangliste.

Kronen på værket

Sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen, så spændt med, mens stortalentet Tauson holdt nerverne i ro gennem det meste af finalen.

”Jeg er meget imponeret over, hvordan Clara håndterede at stå i sin første Grand Slam-turnering – og så endda med det pres at være seedet 1 og storfavorit. Hun er bare blevet bedre og bedre gennem hele turneringen,” siger Jens Anker Andersen og tilføjer:

”Det her er kronen på værket i en meget flot juniorkarriere, der har indbragt mange oplevelser og titler, og er en udbetaling for det benhårde slid, som Clara, hendes familie og hendes team i KB dagligt yder på træningsbanen.”

Ved præmieoverrækkelsen på den store Rod Laver Arena takkede Clara Tauson sin far og træner, Søren. Der var også tak til de fremmødte, danske tilskuere, og så ønskede hun finalemodstanderen tillykke med to gode uger. De to havde nemlig også mødt hinanden i finalen ved den australske opvarmningsturnering i Traralgon.

”Jeg er super glad lige nu. Jeg vil gerne takke hele teamet, som har gjort det til en rigtig god turnering for mig og alle andre. Australian Open er helt sikkert min yndlings-Grand Slam nu,” sagde en smilende Clara Tauson til publikums udtalte begejstring.

Næste store opgave for Clara Tauson bliver med det danske Fed Cup-hold, der 6.-9. februar skal spille i polske Zielona Gora. Danmark er i pulje med værterne og Rusland, så Clara Tauson kan se frem til at blive matchet med spillere fra top 100 på seniorernes WTA-rangliste.