Danmark besejrer Thailand i sikker stil

Danmark slog Thailand med 4-1 i Davis Cup. Holdet kan nu se frem til en ny kamp i november. Modstanderen findes på onsdag.

Benjamin Hannestad og Frederik Løchte Nielsen lukkede Davis Cup-kampen til Danmarks fordel. Foto: Morten Olsen.

Danmark vandt fredag og lørdag stensikkert hjemmebaneopgøret i Davis Cup mod Thailand, der blev spillet i Sydbank Arena i Kolding.

Dermed kan Danmark se frem til endnu en Davis Cup-kamp i slutningen af november, hvor der er oprykning til World Group I – det næsthøjeste landskampsniveau – på spil.

Modstanderen er endnu ikke kendt og vil blive fundet ved en lodtrækning på onsdag. I puljen af mulige modstandere findes Marokko, Zimbabwe og en tredje i skrivende stund ukendt nation.

“Det lidt svært at tage seriøst, at ITF ændrer reglerne i turneringen en uge inden, vi skal til at spille kamp, når de har haft halvandet år til at forberede sig. Men det må vi bare tage og leve med,” siger Davis Cup-kaptajn, Frederik Løchte Nielsen.

Han er fortrøstningsfuld på holdets vegne i fremtiden.

“Jeg er utrolig glad for de drenge, der er på landsholdet. Jeg tror, at vi kan løfte hinanden og gå langt. Vi har også nogle gutter, som ikke er med i dag, der burde kunne løfte holdet. Vores langsigtede målsætning er at spille med til Davis Cup Finals. Det er det, vi baserer vores beslutninger på og det er målet for os,” siger Frederik Løchte Nielsen.

Doublen vundet i sikker stil

Efter fredagens to sejre i single til Christian Sigsgaard og August Holmgren, skulle Danmark kun vinde en enkelt kamp lørdag for at sikre den samlede sejr. De danske tennisherrer udnyttede ved at vinde lørdagens indledende doublekamp.

Til doublen havde spillende Davis Cup-kaptajn, Frederik Løchte Nielsen, valgt at have KB’s Benjamin Hannestad ved sin side. De to brød i kampens syvende parti serv hos den thailandske duo bestående af Wishaya Trongcharoenchaikul og Palaphoom Kovapitukted.

Og med endnu et break i niende parti sikrede den danske konstellation sig første sæt med 6-3.

Danmarks ubrudte stime af partier fortsatte fra starten af andet sæt. Først med reduceringen til 1-3 fik Thailand et parti. Her havde Løchte og Hannestad vundet syv partier på stribe. De vandt også de næst tre partier og lukkede dermed kampen i overbevisende stil.

Det var første Davis Cup-optræden for Benjamin Hannestad siden 2017.

“Jeg elsker at spille Davis Cup. Jeg elsker at spille foran publikum. Det er en fornøjelse at spille double med Frederik og lære, hvordan man får legendestatus,” siger han.

“Jeg synes, at vi returnerer godt. Samtidig har vi en høj førsteservsprocent. Det er to fundamentale ting i double, der tæller rigtig meget,” siger Benjamin Hannestad.

1-1 i de sidste kampe

Så var lørdagens to singler mere af kosmetisk betydning. Det prægede dog ikke indsatsen hos August Holmgren, der var oppe mod thailændernes bedste mand, Wishaya Trongcharoenchaikul. Holmgren var på fra starten af kampen og vandt første sæt med 6-4.

Andet sæt blev mere tæt, og August Holmgren var nede med et break undervejs, men kom tilbage til 4-4. Derfra fortsatte han og tog også de næste to partier og lukkede kampen med to gange 6-4.

Sidste dansker i aktion var Johannes Ingildsen. KB-spilleren havde kun en enkelt Davis Cup-kamp på CV’et – en double med Frederik Løchte Nielsen i 2019 mod Tyrkiet.

Ingildsen lagde hårdt ud i sin første Davis Cup-single og brød modstanderen Kasidit Samrej i kampens første parti. Men derfra kom modstanderen bedre ind i kampen og takket være en stærk serv var han i teten.

Det holdt kampen ud. Selvom Johannes Ingildsen sled i det, måtte han se sig slået med 7-5, 6-3.

Johannes Ingildsen fik sin første Davis Cup i single. Foto: Morten Olsen.

OM DAVIS CUP-KAMPEN

Davis Cup-kampen afgøres bedst af fem kampe. Alle kampe spilles bedst af tre sæt.

Kampen er i World Group II, der er det tredjehøjeste niveau i landsholdstennis. Vinder Danmark over Thailand, skal holdet spille igen i slutningen af november. Det afhænger dog også af øvrige resultater rundt om i verden.

Vindes kampen i november, rykker Danmark et niveau op og skal i 2022 spiller World Group I. Taber Danmark til Thailand, bliver det til endnu en sæson i World Group II.