Dansk damedominans: Johanne Svendsen tager sejren over Hannah Viller Møller i ITF-finalen i Vejle

Finaledagen ved ITF World Tennis Tour i Vejle bød på en ren dansk damefinale, hvor sidste års vinder Johanne Svendsen stod overfor danmarksmesteren Hannah Viller Møller. Svendsen gjorde det igen og tog sejren i to sæt. Finalen var på mange måder en vigtig kamp for dansk kvindetennis.

Det var en ren dansk damefinale ved ITF-turneringen i Vejle, hvor sidste års vinder Johanne Svendsen snuppede sejren igen. På modsatte side stod Hannah Viller Møller, der også fik en turneringssejr i damedoublen dagen før.

Søndag stod to af Danmarks bedste danske kvindelige tennisspillere overfor hinanden på det røde grus i Vejle Tennis Klub.

Johanne Svendsen og Hannah Viller Møller havde dagen forinden i den grad gjort sig fortjent til en plads videre i den internationale turnering på dansk grund, da de i flot stil vandt hver deres semifinale og kunne se frem til en ren dansk damefinale ved ITF World Tennis Tour i Vejle.

Spillere fra 26 nationer var i starten af ugen valfartet til den østjyske by i jagten på præmiepengene og verdensranglistepoint. Men danskerne var mindst lige så klar til kamp og sendte den ene efter den anden ud af turneringen..

Johanne Svendsen, der er født og opvokset i Vejle, vandt damefinalen ved ITF-turneringen sidste år og kunne nu gøre kunsten efter. På den anden side stod den danske mester Hannah Viller Møller, der med en sejr kunne placere sit navn på verdensranglisten.

ITF-turneringen er en mulighed for at tjene point til verdensranglisten. Og vinderen får 10 point ind på kontoen. Derudover medfølger en samlet præmiesum på 15.000 US dollars for henholdsvis damer og herrer. Så der er i Vejle blevet uddelt i alt 30.000 US dollars i præmiepenge i denne uge.

Efter en tæt start, hvor der ikke kunne herske tvivl om, at der var tale om utrolig højt niveau fra begge sider, så fik Svendsen efter et maraton-parti brudt til 3-1. Kort efter brød sidste års vinder igen, og så kunne hun selv serve sættet hjem.

”Jeg tror, at jeg finder ud af, hvordan jeg skal spille hende. For i starten spillede hun virkelig klogt, og jeg var lidt for ivrig i mit spil. Og det vidste jeg godt kunne gå galt, hvis jeg skulle spille mod en spiller som Hannah. Og så finder jeg ud af, hvordan jeg skal spille hende og så kører flowet bare,” fortæller Johanne Svendsen efter kampen.

I andet sæt startede Hannah Viller Møller med at serve, men Johanne Svendsen var propfyldt med selvtillid efter den gode første sæt og brød danmarksmesteren. Kampen bar tydeligt præg af de to spilleres meget forskellige spillestil, og Svendsens knaldhårde baghånd lidt tog pusten fra Viller Møller.

Sidste års vinder bragte sig foran og tog alle seks partier i træk. Hermed var finalen lukket 6-1, 6-0, og det 18-årige tennistalent fra Vejle kunne lade sig hylde af de fremmødte.

Og der var ingen tvivl om, hvad sejren på hjemmebane betød for Svendsen, der gennem turneringen er blevet udråbt til ”minifavorit”.

”Det betyder så meget. Jeg har spottet så mange, der er kommet for at se mig. Folk som jeg ikke har set i flere år, der har hørt, at jeg skulle spille. Jeg prøvede ikke at lade mig påvirke af det på banen. Og at jeg beholder mine point til verdensranglisten, er et kæmpe selvtillidsboost. Jeg har haft et meget svingende år, så det er vigtigt for mig det her,” forklarer Johanne Svendsen.

”I dag var helt klart en af mine bedste kampe. Også mentalt. Jeg var meget rolig på banen. Jeg stressede ikke, selvom jeg skulle spille mod Hannah, der har været virkelig, virkelig god gennem turneringen”.

Hannah Viller Møller kan med oprejst pande tage til den lignende ITF-turnering i København og spille med igen i næste uge. En andenplads i single og en turneringssejr i double er absolut et godt resultat. Både for Viller Møller og dansk tennis.

Hannah Viller Møller sikrede sig både en plads i finalen i singlerne samt en turneringssejr i doublerne ved sin deltagelse i Vejle.

Vigtig kamp for dansk kvindetennis

At der stod ikke bare én, men hele to danske spillere i finalen ved den internationale turnering i Vejle har stor betydning for dansk kvindetennis – også i fremtiden. ITF-turneringen kan være med til at skubbe dansk tennis ud i verden.

For Frederik Løchte Nielsen, der er elitemiljøtræner i Dansk Tennis Forbund, betyder det meget med internationale turneringer på dansk grund, der kan skubbe spillerne videre.

”Det betyder, at de får mulighed for at kravle op ad ranglisten uden at skulle rejse verden rundt. Der er ikke nogen tvivl om, at årsagen til at vi har de her turneringer er for at få spillerne i gang. Og vores ambitionsniveau er til at få dem igennem dette niveau og få dem højere op” forklarer Frederik Løchte og fortsætter:

”Og det kan være en hård kamp at komme i gang og få en masse point banket på kontoen. Så hvis vi kan hjælpe de danske spillere i gang på hjemmebane, så ville det være en fordel. Og så er det bare ekstra fornøjeligt at de så tager vare på det og leverer varen”.

I den kommende uge kan der igen vindes point til verdensranglisten i Danmark, når KB er vært for en tilsvarende $15.000 ITF World Tennis Tour-turnering. Kvalifikationen til turneringen på KB er sat i gang søndag.

Fakta om turneringen

ITF World Tennis Tour turneringen løber af stablen hos Vejle Tennis klub fra søndag den 24. juli og syv dage frem. Der er $15.000 i samlet præmiesum for damernes double- og singleturnering. Det samme gælder for herrerne.

Følg med på SPORT LIVE

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Vejle, hvor der er fri entré. Fra den 27. juli-31. juli kan du se med i dit fjernsyn, når tv-kanalen SPORT LIVE sender direkte fra Vejle alle dagene.

Se hvordan du får SPORT LIVE her.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for damernes turnering her

Se lodtrækninger og resultater for herrernes turnering her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M15 Vejle, DEN for mændenes turnering og W15 Vejle, DEN for damernes turnering