Rent dansk finalebrag i Vejle: Johanne Svendsen møder Hannah Viller Møller

Der er lagt op til et brag af en dansk damefinale ved ITF World Tennis Tour i Vejle. Sidste års vinder af turneringen – vejlenseren Johanne Svendsen – står igen i finalen, hvor hun får selskab af Hannah Viller Møller.

Vejlenseren Johanne Svendsen står – ligesom sidste år – i finalen ved dette års ITF World Tennis Tour. Hun møder Hannah Viller Møller.

Niveauet har været tårnhøjt ved ITF World Tennis Tour i Vejle i år, men danskerne har brillieret ved turneringen. Derfor var der dansk deltagelse ved tre ud af fire semifinaler lørdag, hvor både Johanne Svendsen, Hannah Viller Møller og August Holmgren skulle på banen.

Klokken 10.00 gik damernes semifinaler i gang, og her stod to erfarne danske damer klar på hver sin bane i kampen om at nå finalen søndag, der sikrer vinderen en god portion kroner ind på kontoen og 10 point på verdensranglisten.

På bane 1 stod Johanne Svendsen klar, der er født og opvokset i Vejle. Sidste år vandt hun turneringen, og det er det unge tennistalents erklærede mål at gøre kunsten efter igen i år.

I den modsatte ende af banen havde Angelina Wirges placeret sig. Den 20-årige tyskers vej til semifinalen havde blandt andet budt på en næsten tre timer lang kamp dagen før.

Det var dog ikke til at se på Wirges, der gjorde starten yderst svær for danskeren. Tyskeren huggede til med sin knastørre baghånd og kom foran 3-0. Svendsen var tydeligt frustreret på banen.

”Jeg kommer bagud 3-0 rimelig hurtigt. Og var bare slet ikke klar, da jeg trådte ind på banen. Men jeg får hanket op i mig selv og vinder de fire næste partier. Så er det som om, at jeg bliver ufokuseret igen ved 4-3. Men så kommer vi i tiebreak, og der spiller jeg virkelig godt,” siger Johanne Svendsen efter kampen.

Andet sæt var dog en helt anden snak. Den 18-årige dansker kom bragende ud. Tyskeren holdt serv i første parti, men derefter snuppede vejlenseren seks partier i træk og lukkede kampen. Dermed kunne hun som den første spille sig i finalen i sin barndomsklub – præcis som hun gjorde i 2021.

”Det er helt den samme glæde som sidste år. Det er altid fedt at være i finalen. Og nu er der kun én kamp, der skal afgøre det. Det er megafedt.”

Mere dansk succes

Hannah Viller Møller har spillet sig i finalen ved ITF-turneringen i Vejle efter en overbevisende sejr i semifinalen.

På banen ved siden af Johanne Svendsen skulle det afgøres, hvem hun skulle møde i finalen. Her stod Hannah Viller Møller. Modsat Svendsen så havde den 20-årige danmarksmester haft en noget nemmere start på sin kamp, hvor hun stod overfor hollandske Anouck Peeters.

Uden de store problemer tog danskeren første sæt 6-2 på knap en halv time. Og dermed kunne hun gå på banen til andet sæt propfyldt med selvtillid. Men midt i andet sæt fik Viller Møller, der ellers havde ført sættet klart, pludseligt problemer.

”Jeg kommer rigtig godt fra start. Jeg tror, at mit spil i først sæt er noget af det bedste, jeg har spillet i den her turnering. Og jeg kommer også godt fra start i andet sæt, men så spiller hun et godt parti, og så holder jeg lidt igen og spiller lidt for defensivt, men det bliver heldigvis bedre i slutningen af sættet,” siger Hannah Viller Møller efter kampen.

Danskeren fandt tilbage til sit spil og kunne lukke kampen 7-5. Således blev det klart, at Hannah Viller Møller og Johanne Svendsen skal møde hinanden i finalen søndag.

”Johanne er en rigtig god spiller og har spillet rigtig godt i hele turneringen, så jeg håber bare, at vi kan få en god kamp i morgen,” fortæller Viller Møller og uddyber:

”Jeg synes, at det er så fedt, at der er to danskere i finalen i en international turnering, hvor der kommer spillere fra hele verden”.

Johanne Svendsen og Hannah Viller Møller har kun stået overfor hinanden én gang før. De mødte hinanden til DM-finale i Hillerød i 2019. Dengang vandt Hannah Viller Møller. Meget er sket siden da, og der er langt op til en finale med to af de bedste kvindelige danske tennisspillere på gruset i Vejle Tennis Klub.

Damefinalen bliver sat i gang søndag klokken 10.00. Tv-kanalen SPORT LIVE sender direkte fra både dame- og herrerfinalen.

Semifinalen blev endestationen

I herrernes semifinaler var der dansk deltagelse i form af August Holmgren. Sidste års finalist skulle møde luxembourgske Chris Rodesch.

Vejen til semifinalen havde været hård for August Holmgren, der havde brugt over tre timer dagen forinden på at vinde sin kvartfinale-kamp mod franske Maxime Chazal.

Efter en lige start, så brød Rodesch midt i første sæt. Men det lykkedes den 24-årige dansker at bryde tilbage til 5-5. Derfra overtog luxembourgeren igen og vandt sættet 7-5.

Rodesch havde vist sig stærk i sin vej til semifinalen. I anden runde havde han slået ottendeseede Johannes Ingildsen. Collegespilleren Rodesch spiller førstesinglen på Virginia University, som vandt det amerikanske mesterskab i år.

I Vejle har Rodesch vist højere og højere niveau for hver kamp. Og kampen mod Holmgren pressede de to spillere hinanden til noget af det ypperste, der er set i turneringen.

Der var flere skarpe dueller på meget højt internationalt niveau, som blot bekræfter, at man ikke kommer let til sejrene eller points til verdensranglisten. Publikum og tv fik det de gerne ville have: super tennis på dansk jord.

I andet sæt kom Rodesch igen godt fra start. Han bragte sig foran 2-0, og danskeren sled for at holde sig inde i kampen. Det lykkedes aldrig danskeren at komme tilbage, og Rodesch kunne snuppe finalepladsen for næsen af August Holmgren.

Stor dansk double succes

Fra venstre: Anders Grinderslev, Elmer Møller, Carl Emil Overbeck og Benjamin Hannestad.

Herfra ventede der to doublefinaler med dansk deltagelse. Finalen i herrerdoublen var rent dansk. Anders Grinderslev og Elmer Møller stod overfor klubkammeraterne fra KB Carl Emil Overbeck og Benjamin Hannestad.

Det var en utrolig tæt fin, hvor det med god fight til sidst lykkedes for sidste års vindere af herrerdoublen, Overbeck og Hannestad, at hive sejren hjem, efter den afgørende match tie break som blev vundet 14-12.

I damedouble-finalen som blev spillet ved siden af herrerne, var der også dansk deltagelse, da Hannah Viller Møller sammen med sin newzealandske makker Valentina Ivanov mødte et litauisk par. Med en solid indsats vandt det dansk/newzealandske par i to sæt og kunne omfavne hinanden.

Hannah Viller Møller kan derfor være mere end tilfreds med sin præstation lørdag, hvor hun både vandt damedoule-rækken og spillede sig i finalen i damesinglen.

Selvom finaledagen søndag markerer slutningen af turneringen i Vejle, så fortsætter ITF World Tennis Tour i Danmark, når KB på Frederiksberg i uge 31 er værter for en lignende turnering.

Fra venstre: Valentina Ivanov og Hannah Viller Møller.

Fakta om turneringen

ITF World Tennis Tour turneringen løber af stablen hos Vejle Tennis klub fra søndag den 24. juli og syv dage frem. Der er $15.000 i samlet præmiesum for damernes double- og singleturnering. Det samme gælder for herrerne.

Følg med på SPORT LIVE

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Vejle, hvor der er fri entré. Fra den 27. juli-31. juli kan du se med i dit fjernsyn, når tv-kanalen SPORT LIVE sender direkte fra Vejle alle dagene.

Se hvordan du får SPORT LIVE her.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for damernes turnering her

Se lodtrækninger og resultater for herrernes turnering her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M15 Vejle, DEN for mændenes turnering og W15 Vejle, DEN for damernes turnering