Tre danskere i semifinalen: Johanne Svendsen, Hannah Viller Møller og August Holmgren stryger videre i Vejle

Fredag var endnu en flot danskerdag, hvor der blev spillet kvartfinaler i singlerne og semifinaler i doublerne ved ITF World Tennis Tour i Vejle. Tre danskere har spillet sig videre til semifinalerne lørdag, hvor der også venter en ren dansk finale i herrerdoublen samt en finale i damedoublen med danske deltagelse. 

Hannah Viller Møller spillede sig som den første videre til semifinalerne lørdag.

Alle gode gange tre. Hannah Viller Møller stod for tredje dag i træk på bane 1, da dagens kampe blev sat i gang ved ITF World Tennis Tour i Vejle.

Fredag formiddag skulle kvartfinalerne i singlerne for herrer og damer spilles. Fire danskere havde torsdag vundet deres anden runde-kampe og spillet sig videre til kvartfinalerne.

Dansk dame-dominans

Den 20-årige Gentofte-spiller Hannah Viller Møller var den første dansker, der skulle i aktion. Starten var svær, og Viller Møller blev brudt midt i første sæt. Hendes tyske modstander Natalia Siedliska kom bragende ud til kampen, men den danske mester kom tilbage og fandt sit spil, og første sæt endte i en tie break som faldt ud til danskeren fordel.

I andet sæt kom tyskeren bedst fra start igen, og Viller Møller blev brudt og kom bagud 0-2, men ligesom i første sæt, så fandt det unge tennistalent rytmen og kunne tage både sættet og sejren.

Selvom hele set-uppet på mange måder lignede de foregående dage, så skulle danskeren fredag kun bruge to sæt på at vinde sin kamp, og hun var derfor som den første dansker klar til semifinalerne.

Da Viller Møller gik fra banen, løb Johanne Svendsen ind på gruset. Sidste års vinder så klar ud, da hun stod overfor newzealandske Valentina Ivanov, som også er Hannah Viller Møllers doublemakker.

Efter et brag af en start, hvor Svendsen vandt første sæt 6-2, så kunne den unge dansker gå til andet sæt propfyldt med selvtillid. Tennistalentet kom uden de store problemer foran 4-1, men herefter kom danskeren pludselig i problemer.

Den 18-årige lignede en, der manglede energi. Hun begyndte at lukke Ivanov ind i kampen, og newzealænderen brugte ikke lang tid på at udligne. Derfra startede der en mental kamp for sidste års vinder, som skulle rette op på sit spil og finde tilbage til sin gameplan. Og det var lykkedes.

Danskeren vandt andet sæt i en tie break. Således kunne hun ånde lettet op og begynde forberedelserne til sin semifinale lørdag morgen, der kan ses direkte på SPORT LIVE fra klokken 10.00.

”Jeg synes, at det gik godt indtil halvt inde i andet sæt. Der er det lige som om, at jeg kommer til at slappe for meget af og så lader jeg hende komme for meget tilbage i kampe, men så får jeg hanket op i mig selv. Jeg synes, at jeg spillede godt – med undtagelse af lige de tyve minutter,” fortæller Johanne Svendsen efter kampen og fortsætter:

”Det betyder megameget at være videre. Jeg håber selvfølgelig bare, at jeg kan gentage det fra sidste år”.

Johanne Svensen spillede sig for andet år i træk videre til semifinalen i sin barndomsklub.

Sidste års finalist videre

På banen ved siden af Svendsen var Christian Sigsgaard gået ind på banen for at spille sin kvartfinale. Davis Cup-spilleren skulle stå overfor Marlon Vankan fra Tyskland, der kom bedst fra start og bragte sig foran 4-1.

Men Sigsgaard fandt formen og vandt herefter de næste tre partier. Første sæt skulle ud i en tiebreak, som tyskeren tog for næsen af danskeren. Selvom danskeren kom bedst fra start i andet sæt og bragte sig foran, så var det bare et spørgsmål om tid, før tyskeren kom tilbage i kampen. Danskeren endte med at tabe sættet 4-6 og måtte dermed vinke farvel til pladsen i semifinalen.

Sidst men ikke mindst så gik sidste års finalist i herrersinglen på banen. 24-årige August Holmgren skulle møde franske Maxime Chazal. Og efter en solid start af danskeren, der dikterede spillet i den danske hede, vandt han første sæt i dominerede stil.

Andet sæt startede på lignende vis, men den franske Chazal hang i indtil 4-4. Her lagde Holmgren ekstra pres på og fremtvang flere breakbolde, men kunne ikke formå at slå den forbi franskmanden. Ud i en tiebreak endte de hvor franskmanden trak det længste strå og August måtte forberede sig på et afgørende sæt. Her var August bedst, og han vandt 6-3 og kan nu gøre sig klar på en semifinale.

Dansk double-finale

Det står på ren dansk herrerdouble-finale lørdag, når sidste års vindere Carl Emil Overbeck og Benjamin Hannestad møder Anders Grinderslev og Elmer Møller i finalen. Begge par vandt på flot vis i deres semifinaler, hvor Overbeck og Hannestad stod overfor det andenseedede brødrepar Eero Vasa og Iiro Vasa fra Finland. Efter et tabt første sæt, kom de to KB’ere tilbage i kampen og snuppede de to efterfølgende sæt.

I den anden semifinale stod Anders Grinderslev og Elmer Møller overfor et andet dansk makkerpar, nemlig Philip Hjorth og Oscar Brostrøm, der dagen inden havde slået det førsteseede par Christian Sigsgaard og Johannes Ingildsen. Men Grinderslev og Møller fandt hurtigt rytmen og sendte deres danske kollegaer ud af turneringen i to sæt. Der venter et brag af en finale, når de to par, der alle spiller i KB, mødes i finalen lørdag eftermiddag.

Der var heller aldrig tvivl om udfaldet af kampen, da Hannah Viller Møller sammen med sin newzealandske Valentina Ivanov gik på banen. De slog det slovakisk/tyske makkerpar på den anden side af nettet sikkert med cifrene 6-1, 6-2.

Fakta om turneringen

ITF World Tennis Tour turneringen løber af stablen hos Vejle Tennis klub fra søndag den 24. juli og syv dage frem. Der er $15.000 i samlet præmiesum for damernes double- og singleturnering. Det samme gælder for herrerne.

Følg med på SPORT LIVE

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Vejle, hvor der er fri entré. Fra den 27. juli-31. juli kan du se med i dit fjernsyn, når tv-kanalen SPORT LIVE sender direkte fra Vejle alle dagene.

Se hvordan du får SPORT LIVE her.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for damernes turnering her

Se lodtrækninger og resultater for herrernes turnering her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M15 Vejle, DEN for mændenes turnering og W15 Vejle, DEN for damernes turnering