Suveræn dansker-dag ved ITF-turneringen i Vejle

Der var dansk jubel på en stor del af tennisanlægget torsdag, hvor der både blev spillet om kvartfinalepladser i singlerækken og semifinalepladser i doublerækken af ITF World Tennis Tour i Vejle. Fire danskere er videre til kvartfinalerne og tre danske par samt Hannah Viller Møller og hendes doublemakker er videre til semifinalerne fredag.  

Sidste års vinder Johanne Svendsen trådte for første gang torsdag ind på grusbanen i ITF-turneringen i barndomsklubben. Her snuppede hun sin første sejr.

Torsdag morgen startede på samme måde som dagen før. Hannah Viller Møller stillede sig ind på bane 1, da de første kampe blev sat i gang i anden runde af singlerækken af ITF-turneringen i Vejle.

Og nøjagtig som dagen før, så måtte danmarksmesteren ud i tre sæt, før hun efter et suverænt sæt kunne lukke kampen og se frem til kvartfinalerne fredag.

Der gik ikke længe, fra Viller Møller havde forladt banen, før sidste års vinder af turneringen Johanne Svendsen, kunne træde ind på det røde grus i sin barndomsklub. Selv havde hun ikke spillet ved turneringen endnu, da hendes kamp dagen før blev aflyst, fordi modstanderen Vilma Krebs var blevet syg.

Dermed var den 18-årige dansker direkte videre til anden runde, hvor hun skulle møde hollandske Madelief Hageman. En kamp, som Svendsen havde helt under kontrol fra start til slut. Med cifrene 6-0, 6-2 blev hun den anden dansker i kvartfinalerne.

”Det betyder helt vildt meget. Jeg går efter at vinde turneringen, så at vinde anden runde er lige så vigtigt som at vinde i morgen. Og forhåbentligvis dagene efter,” fortæller Johanne Svendsen efter sin kamp og uddyber:

”Jeg prøver at se det her som en ny turnering og ikke tænke for meget på sidste år. Der er rigtig mange, der har udråbt mig som en ”mini-favorit”, men jeg har prøvet at lægge det til side og tænke, at jeg skal ind og spille min tennis. Sidste år havde jeg en virkelig god uge, og syntes, at jeg havde et godt flow gennem alle kampene og god støtte, men det er slet ikke sikkert, at jeg kan ramme det samme i år. Så jeg tager bare en kamp ad gangen.”

På banen ved siden Johanne Svendsen skulle Davis Cup-spilleren Christian Sigsgaard op imod Antonio March fra Ecuador. Det virkede hurtigt til, at Sigsgaard havde styr på sin modstander. Derfor var der da heller aldrig tvivl om, hvem sejren ville gå til. Christian Sigsgaard vandt sikkert i to sæt med cifrene 6-2, 6-3.

Dermed var de tre første danske sejre i hus. Anderledes svært blev det dog, da den ottendeseedede Johannes Ingildsen trådte ind på banen efter Sigsgaards sejr. Ingildsen blev presset i sit allerførste serveparti, men KB-spilleren holdt serv og tog derefter første sæt sikkert.

Det var dog en yderst kompetent modstander – på trods af sine kun 21 år – der stod på den anden side af nettet. Collagespilleren Chris Rodesch fra Luxemborg spiller førstesinglen på University of Virginia, der vandt det amerikanske mesterskab i år. Og i andet sæt viste Rodesch hvorfor.

Han tog sættet under kontrol og vandt andet sæt 6-3. Tredje sæt skulle ud i en tiebreak, som luxembourgeren tog. Dermed var Ingildsen ude.

På bane 1 havde SPORT LIVE sat deres kameraer i position og gjort klar til dagens første tv-kamp, hvor 24-årige August Holmgren, der er seedet fire i turneringen, skulle møde Mehdi Sadaoui, der havde slået Benjamin Hannestad ud dagen før.

Men det blev aldrig rigtig farligt for danskeren, der på under en time slog sin fransk modstander i to sæt 6-2, 6-0. Og således blev dagens fjerde sejr i singlerækken sikret. De fire danskere er klar til kvartfinalerne, der går i gang fredag formiddag klokken 11.00.

Flotte double-præstationer  

Philip Hjort (forrest) og Oscar Brostrøm sendte det førsteseedede par Christian Sigsgaard og Johannes Ingildsen ud af turneringen. De er nu klar til en semifinale mod Anders Grinderslev og Elmer Møller.

Efter August Holmgren smuttede fra banen, gik dagens anden tv-kamp i gang, hvor KB’erne Anders Grinderslev og Elmer Møller skulle spille kvartfinale i doublerækken. Overfor stod hollandske Christian Lerby med det danske islæt og hans makker Lodewijk Weststrate. Danskerne kom aldrig i problemer og snuppede sejren 6-1, 6-3. De er nu klar til semifinalen i doublerækken, der spilles fredag.

Heller ikke Hannah Viller Møller og hendes newzealandske makker Valentina Ivanov havde problemer i deres double. De slog deres hollandske modstandere 6-4, 6-2.

Og så var der lagt op til et brag af en dansker-match i dagens sidste kamp på bane to. Det førsteseedede par Christian Sigsgaard og Johannes Ingildsen mødte Philip Hjorth og Oscar Brostrøm. Men lettere overraskende – også for dem selv – så kom Hjorth og Brostrøm bedst fra start. De fortsatte det gode spil gennem hele kampen og tog sejren på under en time i to sæt.

Oscar Brostrøm og Philip Hjorth kan se frem til endnu en danskerduel, da de i semifinalen fredag møder Anders Grinderslev og Elmer Møller.

Dagens sidste double stod imellem sidste års vindere Carl Emil Overbeck og Benjamin Hannestad på den ene side og det tredjeseedede par Chris Rodesch og Mick Veldheer fra Holland. Hollænderne kom bedst fra start, men danskerne kom tilbage. Og kampen skulle afgøres i en match tie break. Her fulgtes de to par ad det meste af vejen, og hollænderne havde matchbold, men danskerne afværgede og bragte sig foran. Og kampen sluttede af med en dobbeltfejl af hollænderne, og så kunne danskerne knytte næven og se frem til semifinalerne fredag.

Fakta om turneringen

ITF World Tennis Tour turneringen løber af stablen hos Vejle Tennis klub fra søndag den 24. juli og syv dage frem. Der er $15.000 i samlet præmiesum for damernes double- og singleturnering. Det samme gælder for herrerne.

Følg med på SPORT LIVE

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Vejle, hvor der er fri entré. Fra den 27. juli-31. juli kan du se med i dit fjernsyn, når tv-kanalen SPORT LIVE sender direkte fra Vejle alle dagene.

Se hvordan du får SPORT LIVE her.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for damernes turnering her

Se lodtrækninger og resultater for herrernes turnering her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M15 Vejle, DEN for mændenes turnering og W15 Vejle, DEN for damernes turnering