Dansk drømmestart på hovedturneringen i Skovbakken

Det blev til tre danske sejre ud af tre mulige, da Elmer Møller, Christian Sigsgaard og Henrik Heise Korsgaard tirsdag skulle på banen i første runde af hovedturneringen i 25.000 dollars-turneringen i Skovbakken.

Davis Cup-spilleren Elmer Møller vandt stensikkert sin første kamp i hovedturneringen, da han mødte amerikanske Oren Wasser.

En sejr, to sejre, tre sejre. Det blev en vaskeægte dansk drømmestart, da hovedturneringen af 25.000 dollars-turneringen i Skovbakken Tennis blev skudt i gang tirsdag.

Elmer Møller, Christian Sigsgaard og Henrik Heise Korsgaard trådte ind i turneringen, da de skulle spille  deres førsterunde kamp. Og set med danske briller kunne det ikke have været en bedre start, da det blev til en sejr for alle tre spillere.

Onsdag fortsætter kampene i første runde, hvor August Holmgren, Philip Hjort, Carl Emil Overbeck og Anders Grinderslev skal forsøge at gøre dem kunsten efter.

Gode danske præstationer

Christian Sigsgaard leverede en rutineret præstation, da han spillede sig videre fra første runde tirsdag.

Da klokken slog 10.30 var der dansk deltagelse på to ud af de tre baner. Davis Cup-spilleren Christian Sigsgaard skulle møde svenske Michael Minasyan, der dagen forinden havde kvalificeret sig til hovedturneringen. Der var aldrig rigtig tvivl om sejren, som Sigsgaard tog i to sæt med cifrene 6-3, 6-2.

På banen ved siden af stod B.93’s Henrik Heise Korsgaard overfor turneringens femteseede Gonzalo Bueno. Det blev en marathonkamp på over tre timer, før danskeren kom med et jubelbrøl, som kunne høres over hele tennisanlægget. Korsgaard vandt første sæt 7-5 og var tæt på at tage sejren i andet sæts tiebreak, der dog gik til peruvianske Bueno. Tredje sæt kom danskeren bedst fra start, da han bragte sig foran 3-0, før Bueno blev lukket ind i sættet. Korsgaard bevarede momentum og lukkede kampen til 6-2.

Henrik Korsgaard lavede et jubelbrøl, der kunne høres over hele anlægget, da han lukkede og slukkede sin marathonkamp.

Elmer Møller var dagens tredje dansker på banen. Davis Cup-spilleren spiller for KB, men er opvokset i Aarhus og har slået sine folder på gruset i Skovbakken som barn. Derfor var det en speciel følelse for den 19-årige dansker at skulle spille en 25.000-turnering med hjemmevant grus under fødderne. Det tog Elmer Møller lige over en time at sende sin amerikanske modstander, Oren Wasser, ud af turneringen med en overbevisende sejr på 6-0, 6-2.

“Jeg håber at gå så langt som muligt og egentlig bare at spille mit bedste tennis og se, hvad det rækker til. Tenniskampe kan altid gå begge veje,” fortalte Elmer Møller efter sin kamp.

“Det betyder megameget, at det er her i Danmark. Jeg er altid glad, når der bliver holdt noget her. Jeg prøver altid at spille og støtte op, når der bliver holdt professionelle turneringer i Danmark.”

Doublerne sat igang

Tirsdag var også dagen, hvor første runde af doublerne blev sat igang. Philip Hjorth og Gustav Theilgaard udgjorde dagens ene danske duo. De fik en svær lodtrækning, da modstanderne var turneringens førsteseede  doublepar. Selvom danskerne var tæt på i første sæt, viste den kroatiske/portugisiske doublekonstellation sig for stærk og vandt kampen.

Heller ikke Patrick Kristensen hev en sejr hjem, da han spillede med sin franske doublemakker Gabriel Gomez.

Der var mere held i sprøjten for Henrik Heise Korsgaard, der efter sin imponerende singlekamp kunne fuldføre sejrsstimen og tage dagens anden sejr sammen med sin hollandske makker Guy Den Ouden.

I dagens sidste kamp skulle August Holmgren og Christian Sigsgaard på banen. Davis Cup-spillerne er seedet 2 i doubleturneringen og levede op til favoritværdigheden ved at besejre et tysk par i to sæt.

Følg med på SPORT LIVE

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Skovbakken, hvor der er fri entré. Alternativt kan du følge med søndag, når SPORT LIVE sender live fra finalen kl. 10.

FAKTAITF World Tennis Tour i Aarhus

  • Dato: 11.-18. juni 2023
  • Sted: Skovbakken Tennis
  • Underlag: Grus
  • Præmiesum: $25.000
  • Deltagere i hovedturneringen: 32 spillere i single
  • Deltagere i kvalifikationen: 32 spillere
  • Deltagere i double: 16 par
  • ATP-point: 25 til vinderen, 16 til finalisten og 8 til semifinalisten

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for herrernes turnering her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M25 Risskov/Aarhus, DEN