5 danskere er klar til 2. runde i Skovbakken

August Holmgren og Anders Grinderslev vandt begge deres kamp i 1. runde af ITF World Tennis Tour-turneringen i Skovbakken.

August Holmgren forsvarede sin favoritværdighed i 1. runde.

Onsdag blev 2. runde af $25.000-turneringen i Skovbakken rundet af. Her lykkedes det to danskere at tilslutte sig de tre, der gik videre på førstedagen af hovedturneringen. Dermed er der fem danskere, som skal i aktion i single, når 2. runde spilles torsdag.

Første danske sejrherre blev Anders Grinderslev, der var kommet gennem kvalifikationen. Han slog Ivan Denisov med 6-3, 6-3. I begge sæt var stillingen 3-3 undervejs, inden Grinderslev trak fra.

Derfor var det en glad KB’er, der kunne evaluere efterfølgende.

”En god følelse, men også en træt følelse. Jeg synes, at det var utrolig varmt i dag, så benene var lidt som gele på banen. Så det blev lidt nervøst, men jeg synes, at jeg var den bedre spiller på banen og holdt hovedet koldt til sidst,” siger Anders Grinderslev.

Holmgren vinder danskerduel

Fra dagens start stod det klart, at minimum en dansker ville nå en runde videre i løbet af onsdagen. Der var nemlig et rent danskeropgør på programmet, da 4. seedede August Holmgren var oppe mod Philip Hjorth, der havde fået wild card til hovedturneringen.

Davis Cup-spilleren Holmgren var rigtig stærkt spillende i første sæt, som han vandt sikkert med 6-2. I andet sæt blev det mere tæt. Ved stillingen 4-3 og egen serv til August Holmgren var de to spillere gennem et maratonparti med muligheder til begge spillere. Men Holmgren fik hevet den i land, og kort efter kunne han serve sættet hjem til 6-4.

August Holmgren får i næste kamp fornøjelsen af tyske Lewie Lane, som er et kendt ansigt i Elitedivisionen, hvor han tørner ud for HRT.

Overbeck uden overskud

Carl Emil Overbeck var første dansker i aktion onsdag formiddag. Men det blev ikke nogen fornøjelig oplevelse mod hollandske Guy Den Ouden, der er seedet 8.

Overbeck kunne ikke for alvor trænge gennem den stabile modstander, som især havde en nydelig baghånd. Slutcifrene blev 6-1, 6-2 til Den Ouden over KB’eren.

Senere på dagen havde Carl Emil Overbeck endnu en chance for at få en sejr på kontoen. Sammen med makkeren Oskar Brostrøm Poulsen mødte han en stærke svensk konstellation med Karl Friberg og Jonathan Mridha.

Danskerne havde chancer undervejs, men slutresultatet blev 6-4, 7-5 i svensk favør.

Cornelius Shalmi nåede til gengæld videre i doubleturneringen. Men det var uden at komme i kamp. Sammen med sin tyske makker Lewie Lane, der i Elitedivisionen tørner ud for HRT, fik han bye mod et rent tysk par.

I kvartfinalen møder Shalmi og Lane den danske Gentofte og Davis Cup-duo med August Holmgren og Christian Sigsgaard.

Finalen på SPORT LIVE 

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Skovbakken, hvor der er fri entré. Alternativt kan du følge med søndag, når SPORT LIVE sender live fra finalen kl. 10.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for turneringen her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M25 Risskov/Aarhus, DEN

FAKTAITF World Tennis Tour i Aarhus

  • Dato: 11.-18. juni 2023
  • Sted: Skovbakken Tennis
  • Underlag: Grus
  • Præmiesum: $25.000
  • Deltagere i hovedturneringen: 32 spillere i single
  • Deltagere i kvalifikationen: 32 spillere
  • Deltagere i double: 16 par
  • ATP-point: 25 til vinderen, 16 til finalisten og 8 til semifinalisten