Sigsgaard nyder balancen i Aarhus

Davis Cup-spilleren Christian Sigsgaard nyder godt af hjemmebanefordelen denne uge. Foreløbigt har det bragt ham i kvartfinalen ved $25.000-turneringen i Skovbakken.

Christian Sigsgaard spillede meget varieret i sin kamp mod svenske Karl Friberg.

26-årige Christian Sigsgaard fandt sweet spot i ketcheren og i taktikken, da han torsdag mødte den tredjeseedede svensker, Karl Friberg, ved M25-turneringen i Skovbakken. Verdensranglistens nummer 783 tog blandt andet ni partier i træk i sejren over modstanderen, der ligger 400 pladser længere fremme på ATP-listen.

Vi tog os en snak med Gentofte-spilleren, der også er med i doubleturneringen med klub- og landsholdskammeraten August Holmgren.

6-3, 6-0. Hvilke ord vil du sætte på din egen præstation i dag?

“Jeg synes, at jeg spiller en rigtig god kamp fra start til slut. Jeg har spillet mod ham et par gange før i den svenske elitedivision, hvor det har været tætte kampe. Han er en rigtig god spiller, så jeg vidste, at jeg skulle ind og følge min gameplan med at mixe det lidt op. Hvis jeg bare står og slår med ham, så bliver han rigtig god. Han fik stort set ikke den samme bold to gange i træk, og det virkede så.”

“I første sæt var vi rimelig close. Vi skulle begge to lige i gang. Når jeg får første sæt, så begyndte han at blive lidt mere opgivende, og jeg fik lidt mere tro på det hele.”

Hvad giver det dig at kunne spille en 25.000 dollar turnering på hjemmebane?

“Jeg elsker Århus. Hver gang der er noget i Aarhus, vil jeg gerne spille det. At der ikke bare er en 15’er men en 25’er i Aarhus, det er lækkert. Det er en fed klub. Når der er den her slags turneringer, er det bare fedt at få lov til at spille dem og prøve at gøre det så godt som muligt. Toppen af presset bliver taget af, fordi man er på hjemmebane.”

Så du føler faktisk, at der er mere pres, når du er rejst til udlandet, end når man spiller på hjemmebane?

“Ja, det synes jeg egentlig. Man kan godt blive lidt isoleret, hvis man rejser langt væk. Det kan være, at du begynder at tænke på fly og hvordan du kommer hjem. Her kører vi bare et par timer, og så er vi der. Hvis vi taber, kan vi tage hjem igen uden de store problemer. Så det handler bare om tennis, og man kender omgivelserne, og der er mange mennesker, man kender. På den måde er det meget nemmere, synes jeg.”

Er det også nemmere at koble af og lavet noget andet om aftenen med de andre danskere?

“Hvis vi er i udlandet, er det ikke så tit, vi er så mange danskere samlet som her. Nu kan vi alle sammen være sammen. Vi kan tage ned og spise på street food nede i byen, og vi kan hygge sammen alle sammen. På den måde bliver det lidt mere en helhedstur, og ikke bare en tennistur. Den balance er god i hvert fald. Det kan jeg godt lide.”

Christian Sigsgaard, der til daglig er en del af DTF’s elitemiljø under ledelse af Frederik Løchte Nielsen, møder i kvartfinalen  tyrkeren Ergi Kirkin. Succes på dansk grund er ikke fremmed for Kirkin. Han vandt for to år siden en $15.000-turnering i Vejle. Det skete med en sejr over August Holmgren i finalen.

Finalen på SPORT LIVE 

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Skovbakken, hvor der er fri entré. Alternativt kan du følge med søndag, når SPORT LIVE sender live fra finalen kl. 10.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for turneringen her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M25 Risskov/Aarhus, DEN

FAKTAITF World Tennis Tour i Aarhus

  • Dato: 11.-18. juni 2023
  • Sted: Skovbakken Tennis
  • Underlag: Grus
  • Præmiesum: $25.000
  • Deltagere i hovedturneringen: 32 spillere i single
  • Deltagere i kvalifikationen: 32 spillere
  • Deltagere i double: 16 par
  • ATP-point: 25 til vinderen, 16 til finalisten og 8 til semifinalisten