M25 i Skovbakken: 5 danskere blev til 2

Elmer Møller og Christian Sigsgaard holder den danske fane højt, når kvartfinalerne ved M25 i Skovbakken spilles fredag.

Elmer Møller har kun afgivet fem partier i sine to første kampe ved M25 i Skovbakken.

Det spidser til ved den største professionelle turnering på dansk grund i mere end et årti. Torsdag blev kvartfinalisterne nemlig fundet ved ITF World Tennis Tour-turneringen i Skovbakken.

Fem danskere havde mulighed for at indløse billetten. Men på forhånd lå det klart, at ikke alle kunne nå videre. For blandt 2. rundekampene var der en ren danskerduel, da KB’s Elmer Møller skulle op imod Henrik Heise Korsgaard fra B.93.

Kampen havde en nervøs start, der bar præg af, at de to spillere kendte hinanden godt. Det blev Elmer Møller, som fik brudt dødvandet. Han gik fra 2-2 til 6-2 og første sæt i hus. Momentum var en gang for alle på aarhusfødte Elmer Møller herefter. Han bragte sig hurtigt foran i andet sæt, som han vandt sikkert med 6-1.

I kvartfinalen venter Goncalo Oliveira. Portugiseren, der ligger nummer 287 på verdensranglisten, er seedet 2 ved turneringen i Skovbakken. Han viste stor klasse, da han i dagens kamp gjorde kort proces med Anders Grinderslev.

Det var ellers ikke, fordi Grinderslev ikke solgte sig selv dyrt. Men på dagen havde han ikke, hvad der skulle til for at true Oliveira. Sejrscifrene lød på to gange 6-1.

Suveræne Sigsgaard

Den anden danske succeshistorie torsdag stod Christian Sigsgaard for. 26-årige Sigsgaard fandt sweet spot i ketcheren og i taktikken, da han torsdag mødte den tredjeseedede svensker, Karl Friberg, ved M25-turneringen i Skovbakken.

Verdensranglistens nummer 783 tog blandt andet ni partier i træk i sejren over modstanderen, der ligger 400 pladser længere fremme på ATP-listen.

”Han er en rigtig god spiller, så jeg vidste, at jeg skulle ind og følge min gameplan med at mikse det lidt op. Hvis jeg bare står og slår med ham, så bliver han rigtig god. Han fik stort set ikke den samme bold to gange i træk, og det virkede så,” sagde Christian Sigsgaard efter kampen.

Læs mere om Christian Sigsgaard, der nyder at være på hjemmebane i Danmark.

I kvartfinalen fredag møder Christian Sigsgaard tyrkeren Ergi Kirkin. Succes på dansk grund er ikke fremmed for Kirkin. Han vandt for to år siden en $15.000-turnering i Vejle.

Holmgren taber i tre

August Holmgren var første dansker med muligheden for at skaffe sig adgang til kvartfinalen. Første sæt var en tæt affære med tyske Lewie Lane. Men da sættet skulle afgøres, var Holmgren bedst og vandt 7-5.

Det lod Lewie Lane sig dog ikke knække af. De to spillere, der kender hinanden fra den danske Elitedivision, fulgtes ad halvvejs ind i sættet. Her blev August Holmgren brudt, hvorefter Lewie Lane servede sættet hjem til 6-3.

Så skulle der et afgørende sæt til. Her løftede Lewie Lane sit spil et ekstra niveau i afgørelsens stund. Derfor kunne den tyske HRT-spiller hive sættet og sejren hjem med 6-4 efter 2 timer og 40 minutters kamp.

Tre danskere i doublesemifinalerne

Fredag bliver det også tid til semifinalerne i doubleturneringen. Her er Davis Cup-duoen med Christian Sigsgaard og August Holmgren seedet 2. De slog i 2. runde den dansk-tyske konstellation med Cornelius Shalmi og Lewis Lane med 6-1, 6-2 for at komme blandt de sidste fire par.

Henrik Heise Korsgaard er lige ledes stadig med i double. Han har fundet ind i et stærkt makkerskab med hollænderen Guy Den Ouden. De to gjorde det i 2. runde af med turneringens førsteseedede par, som blev besejret med 6-3, 6-2.

Danske resultater torsdag

 • August Holmgren (4) – Lewie Lane (GER) 7-5, 3-6, 4-6
 • Christian Sigsgaard – Karl Friberg (SWE) (3) 6-3, 6-0
 • Anders Grinderslev – Goncalo Oliveira (POR) (2) 1-6, 1-6
 • Henrik Heise Korsgaard – Elmer Møller 2-6, 1-6
 • Lewie Lane/Cornelius Shalmi – August Holmgren/Christian Sigsgaard (2) 1-6, 2-6
 • Zvonomir Babic (CRO)/Goncalo Oliveira (POR) (1) – Guy Den Ouden (NED)/Henrik Heise Korsgaard 3-6, 2-6

Dansk kampprogram fredag

På bane 1

 • Kl. 12: Ergi Kirkin (TUR) (7) – Christian Sigsgaard
 • Efterfulgt af: Elmer Møller – Goncalo Oliveira (POR) (2)
 • Ikke før kl. 15: Karl Friberg/Jonathan Mridha (SWE) (4) – August Holmgren/Christian Sigsgaard (2)

På bane 2

 • Tredje kamp, ikke før kl. 15: Henrik Heise Korsgaard/Guy Den Ouden – Gonzalo Bueno (PER)/Jack Karlsson Wistrand (SWE)

Finalen på SPORT LIVE 

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Skovbakken, hvor der er fri entré. Alternativt kan du følge med søndag, når SPORT LIVE sender live fra finalen kl. 10.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for turneringen her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M25 Risskov/Aarhus, DEN

FAKTAITF World Tennis Tour i Aarhus

 • Dato: 11.-18. juni 2023
 • Sted: Skovbakken Tennis
 • Underlag: Grus
 • Præmiesum: $25.000
 • Deltagere i hovedturneringen: 32 spillere i single
 • Deltagere i kvalifikationen: 32 spillere
 • Deltagere i double: 16 par
 • ATP-point: 25 til vinderen, 16 til finalisten og 8 til semifinalisten