Dansk tennis introducerer nyt rating-system for alle spillere i Danmark

I dag har Dansk Tennis Forbund sammen med DGI Tennis lanceret et helt nyt rating-system for tennisspillere i Danmark. ITF World Tennis Number (WTN) er udviklet af det internationale tennisforbund (ITF), og Danmark er et af de første lande i verden, som går i luften med systemet, der har tilslutning fra 130 nationale forbund.

Med WTN kan alle spillere på tværs af køn, alder og tenniserfaring få en rating, der med et enkelt tal indikere deres niveau. På den måde minder WTN om et handicap i golf og vil give folk mulighed for at finde nye med- og modspillere med et jævnbyrdigt niveau.

Over 15.000 danske spillere har allerede fra i dag et ITF World Tennis Number. De har nemlig spillet minimum én kamp de seneste fire år, som figurerer i Dansk Tennis Forbunds turneringsunivers, Tournament Software.

200.000 danske resultater

I Dansk Tennis Forbund har man de sidste ni måneder arbejdet tæt sammen IT-udviklere og ITF om uploading og kvalitetssikring af mere end 200.000 danske tennisresultater, der danner grundlag for indførelsen af WTN i Danmark.

Derfor har direktør i Dansk Tennis Forbund, Emil Bødker, set meget frem til at kunne præsentere WTN for de danske tennisspillere.

”World Tennis Number er for alle – lige fra nybegynderen, der spiller sin første kamp, til de bedste spillere på landsholdene. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har tårnhøje forventninger til, hvad World Tennis Number på sigt vil betyde for dansk tennis,” siger han.

Emil Bødker understreger, at WTN skal være med til at opfylde Dansk Tennis Forbunds ambitioner om, at flere skal have lyst til at spille flere kampe – hele livet.

”WTN bliver et formidabelt redskab, der kommer til at gøre det lettere for klubber og spillere at lave nye spændende turneringsformater, sætte klubranglister, lave træningshold, og måske hjælpe spillere til at finde en ny makker, fordi niveauet matcher,” siger DTF-direktøren.

WTN er en gratis tilføjelse til spilleres profil i Tournament Software. Spilleres rating kan ses i deres profil.

System i udvikling

ITF World Tennis Number benytter en skala fra 40 til 1, hvor 40 er den absolutte nybegynder, mens verdens bedste spillere ligger tættere på 1. Man får både en rating i single og double.

WTN er et dynamisk system, der opdateres løbende. Jo mere man spiller, jo mere retvisende bliver ens nummer.

Udover de mange resultater fra holdkampe og turneringer på landsdækkende, regionalt og lokalt niveau er det også Dansk Tennis Forbunds ambition, at spillere i fremtiden kan indberette resultater for selvorganiseret spil og eksempelvis klubturneringer. På den måde kommer WTN til at understøtte tennis på alle niveauer.

I takt med at yderligere data tilføres i de kommende uger, kan man godt opleve, at ens WTN ændrer sig, selvom man ikke selv har spillet nogen nye kampe.

FAKTA: Hvad er ITF World Tennis Number?

Kort sagt er det…

  • et verdensomspændende rating-system, hvor man kan se sit eget niveau på en skala fra 40 (nybegynder) til 1 (de bedste i verden)
  • en separat rating for single og double
  • en algoritme der laver en personlig rating til dig
  • en algoritme, der tæller sæt og kampe – så jo mere du spiller, jo mere nøjagtig bliver din rating

www.tennis.dk/wtn

Har du allerede en profil hos Dansk Tennis Forbund i Tournament Software og har spillet kampe indenfor de sidste fire år, så har du allerede et ITF World Tennis Number. Log ind på din profil for at se det.

Danmark er et af de første lande i verden til at indføre WTN. Det engelske forbund, LTA, Irland, Singapore og Litauen er allerede i gang. Danmark og det amerikanske forbund, USTA, er de næste i rækken.

ITF World Tennis Number er udviklet af det internationale tennisforbund. ITF arbejder sammen med 130 nationale og regionale forbund om udbredelsen af ITF World Tennis Number.