Mød Rita Jørgensen – nomineret til Årets ildsjæl 2022

I denne uge præsenterer vi de tre nominerede til prisen Årets ildsjæl. I dag kan du møde vores første nominerede: Rita Jørgensen fra Bryrup Tennisklub.

Hver evigt eneste dag er der mennesker, der gør en kæmpe forskel ude i klubberne. Vi kender alle én, der arbejder hårdt for fællesskabet og med tanke for alles bedste.

De personer vil vi gerne hylde med prisen Årets Ildsjæl. I dag skal vi møde den første af tre nominerede til dette års udgave.

Nomineret: Rita Jørgensen, Bryrup Tennisklub

Rita Jørgensen sætter Bryrup Tennisklub først. Dag efter dag gør Rita alt for, at klubben udvikler sig og altid er et godt og inspirerende sted at være for alle. Hun er Bryrup Tennisklubs formand, ”innovativ ja-hat” og ildsjæl.

”Rita skaber nye initiativer, og har sikret, at Bryrup Tennisklub er blandt de mest voksende tennisklubber ud fra indbyggere. Rita tager alle idéer ind og er nærværende og rummelig”, lyder det fra Anette Gjurup i indstillingen af Rita til Årets ildsjæl.

Rita formår at skabe sammenhold – også på tværs af kulturer. Derfor har formanden budt nytilkomne ukrainere velkommen i klubben, der får mulighed for at lære tennis i Bryrup Tennisklub.

Idérig ildsjæl

Rita siger både ja til sjove aftener med Glow Tennis og Tennis og Tonic, men stod også bag at afholde landets første kombinerede padel- og tennis hjælpetrænerkursus, så Bryrup Tennisklubs trænere kunne blive klædt på til at træne i begge idrætsgrene.

Rita, der har rundet de 62 år, bruger så meget tid i og omkring klubben, som hun kan. Hun er en ”raket”, der både klarer små praktiske hverdagsopgaver og arrangerer større events. Rita er en menneskekender og forstår at være nærværende og give medlemmerne det, de gerne vil have.

“Hun giver alle omkring hende lyst til at være bedre til det, vi laver, så vi kan være mere som hende. Hvis folk kendte hende, så var hun blevet headhuntet for længst,” siger Anette Gjurup.

Rita Jørgensen fra Bryrup Tennisklub er indstillet til Årets ildsjæl 2022. Foto: privat

OM PRISEN 

Vinderen kan kalde sig Årets ildsjæl i dansk tennis.

Ildsjælene i dansk tennis og padel indtager mange roller, så som træner, turneringsarrangør, bestyrelsesmedlem, banemand eller noget helt femte. Så det er ikke til at sige, hvilken funktion Årets ildsjæl udfylder. Men det vægter højt, hvis…

  • ildsjælens engagement kommer mange spillere til gode
  • ildsjælen med succes har søsat initiativer, der kan tjene som inspiration for andre klubber
  • ildsjælen har været med til at tiltrække og/eller fastholde medlemmer i tennis- og/eller padelsporten
  • ildsjælens engagement rammer grupper, der traditionelt er underrepræsenterede i idrætten
  • ildsjælens virke er med til at sætte tennis og padelsporten i det bedst mulige lys.

Prisen blev første gang uddelt i 2019, hvor Mette Rytsel fra Virum-Sorgenfri Tennisklub blev vinderen. I 2020 løb Frits Rasmussen fra Ribe Tennis Klub med æren, og sidste år kunne Jytte Majcherek fra Albertslund Tennisklub bryste sig af titlen som Årets ildsjæl.

Vinderen af Årets ildsjæl 2022 vil blive afsløret i de kommende uger.