Mød Nicolai Vincents – nomineret til Årets ildsjæl 2022

I denne uge præsenterer vi de tre nominerede til prisen Årets ildsjæl. I dag kan du møde vores anden nominerede: Nicolai Vincents fra Slagelse  Tennisklub.

Nicolai Vincents fra Slagelse Tennisklub er nomineret til Årets ildsjæl 2022. Foto: Privat

Hver evigt eneste dag er der mennesker, der gør en kæmpe forskel ude i klubberne. Vi kender alle én, der arbejder hårdt for fællesskabet og med tanke for alles bedste.

De personer vil vi gerne hylde med prisen Årets ildsjæl. I dag skal vi møde den anden af tre nominerede til dette års udgave.

Nomineret: Nicolai Vincents, Slagelse Tennisklub

”Nicolai er passioneret og gennemført empatisk. Han står både for træninger og det administrative. Når forældrene har spørgsmål, så skriver de til Nicolai,” fortæller Peter Michael Jørgensen, der står bag indstillingen af Nicolai Vincents til Årets ildsjæl 2022.

Til at starte med lå det ikke i kortene, at 24-årige Nicolai skulle blive cheftræner i Slagelse Tennisklub. Han startede nemlig sit sportsliv med badminton, men hurtigt fik han øjnene op for tennis. I 2011 kom han til Slagelse Tennisklub, og siden har det taget fart.

Hvert år står Nicolai for Sommerskolen i Slagelse Tennisklub, der både giver medlemmer og interesserede børn og unge muligheden for at prøve kræfter med tennis. Et vigtigt arrangement, da det er hér, klubben får fat i flest nye medlemmer. Nicolai står i spidsen for Sommerskolen og sørger blandt andet for rekruttering af hjælpetrænere.

En særlig drivkraft

En kendetegnende episode, der viser Nicolais drivkraft udspillede sig få år tilbage, da Slagelse Tennisklub ikke kunne betale huslejen til det selvejede Slagelse Tenniscenter. Da vintersæsonen startede, kunne de unge spillere ikke bruge tennishallen, og pludselig var der ikke flere ungdomsmedlemmer i klubben.

Nicolai ville ikke acceptere, at der nu var lukket for træning til de unge tennisspillere, så han kontaktede kulturudvalget i Slagelse Kommune, og fik stillet en gammeldags gymnastiksal med ripper på væggene til rådighed. Hurtigt fik han sammen med nogle forældre skaffet bolde, kegler og net.

Derefter startede Slagelse Familietennis med omkring 15 medlemmer. Langt de fleste spiller nu i Slagelse Tennisklub, som overtog Slagelse Familietennis, da man året efter igen kunne benytte Slagelse Tenniscenter.

Nicolai bruger meget af sin tid og fritid i Slagelse Tennisklub. Både på banen som træner, når der mangler en holdkaptajn, og på telefonen når forældrene i klubben har spørgsmål.

Til sommer stopper Nicolai dog som cheftræner, da han skal studere, men fortsætter som træner på nedsat tid. Nicolai er nemlig ikke til at drive væk fra Slagelse Tennisklub og de mange børn og unge i klubben, som han træner.

Nicolai Vincents helt til højre sammen med en masse glade tennisbørn fra Slagelse Tennisklub. Foto: privat

OM PRISEN 

Vinderen kan kalde sig Årets ildsjæl i dansk tennis.

Ildsjælene i dansk tennis og padel indtager mange roller, så som træner, turneringsarrangør, bestyrelsesmedlem, banemand eller noget helt femte. Så det er ikke til at sige, hvilken funktion Årets ildsjæl udfylder. Men det vægter højt, hvis…

  • ildsjælens engagement kommer mange spillere til gode
  • ildsjælen med succes har søsat initiativer, der kan tjene som inspiration for andre klubber
  • ildsjælen har været med til at tiltrække og/eller fastholde medlemmer i tennis- og/eller padelsporten
  • ildsjælens engagement rammer grupper, der traditionelt er underrepræsenterede i idrætten
  • ildsjælens virke er med til at sætte tennis og padelsporten i det bedst mulige lys.

Prisen blev første gang uddelt i 2019, hvor Mette Rytsel fra Virum-Sorgenfri Tennisklub blev vinderen. I 2020 løb Frits Rasmussen fra Ribe Tennis Klub med æren, og sidste år kunne Jytte Majcherek fra Albertslund Tennisklub bryste sig af titlen som Årets ildsjæl.

Vinderen af Årets ildsjæl 2022 vil blive afsløret i de kommende uger.