Davis Cup: Danmark misser oprykningen

Danmark må forblive endnu et år på tredje højeste niveau i Davis Cup. Det står fast, efter at Frederik Løchte Nielsen søndag tabte sin single med 6-1, 1-6, 6-4, 6-3 til Lloyd Harris fra Sydafrika.

De danske Davis Cup-herrer var under pres inden sidstedagen af Davis Cup-opgøret mod Sydafrika i Ceres Arena i Aarhus. Kravet var to sejre, hvis 1-2 skulle veksles til 3-2 og en oprykning til Europa/Afrika Gruppe I.

Det viste sig, at Sydafrika kun havde brug for en enkelt kamp, idet verdens nummer 230, Lloyd Harris, besejrede Danmarks mest rutinerede kort Frederik Løchte Nielsen med 6-1, 1-6, 6-4, 6-3.

Frederik Løchte Nielsen fik en forfærdelig start på kampen. Nede 15-40 i det første serveparti opstår der en kontrovers, efter linjedommeren kommer med en meget sen korrektion. Danskeren får samlet sig og afværger den første breakbold, men Lloyd Harris snupper den næste.

Det fylder sydafrikaneren med tro på sig selv og smitter af på hans spil. Imens er Frederik Løchte Nielsens spil præget af mange uprovokerede fejl. Da han vinder sit første serveparti, er det en reducering til 1-4. Men i kampens syvende parti bliver Frederik Løchte Nielsen brudt for tredje gang.

Forvandlet Løchte
I andet sæt er det en anderledes fokuseret Frederik Løchte Nielsen. Returneringerne sidder der, og han formår at bryde Lloyd Harris serv ved første mulighed. Danskeren dikterer spillet, mens modstanderen kommer på hælene.

Med endnu et servegennembrud vinder Frederik Løchte Nielsen suverænt andet sæt 6-1.

I tredje sæt fulgtes de to spillere ad til 4-4. Herefter fulgte et langt parti i Frederik Løchte Nielsens serv med fordele til begge spillere. Med en vinklet forhånd, der tvinger danskeren til at lave en fejl, får Lloyd Harris brudt. Efterfølgende server han sættet hjem.

Sydafrikaneren får et tidligt break i fjerde sæt. Og selvom der er mange gode duellere fra Frederik Løchte Nielsens side, så formår Lloyd Harris at holde fast. I kampens sidste parti bryder han tilmed Frederik Løchte Nielsens serv efterfulgt af jubeludbrud på den sydafrikanske bænk.

Gav ikke ved døren
”Jeg var nervøs i starten af kampen. Men jeg følte, at jeg havde tid til at spille mig ind i kampen. Tredje og fjerde sæt var rigtig godt tennis. Harris gav ikke ved dørene, og han var bedre end jeg,” konkluderede Frederik Løchte Nielsen efter kampen.

Davis Cup-kaptajn Kenneth Carlsen var tilfreds med holdets præstation, men han ærgrede sig alligevel over, at det ikke blev til oprykning. Til gengæld ser han positivt på fremtiden for dansk landsholds-tennis.

”Vi har nogle gode college-spillere og nogle gode unge på vej, så jeg er fortrøstningsfuld for fremtiden.
Vi værner meget om sammenholdet og den gode holdånd Davis Cup-holdet, da det er vores største force,” siger Kenneth Carlsen.

Med den samlede sejr i Davis Cup-opgøret afgjort blev den sidste single med Søren Hess-Olesen aflyst, da Sydafrika insisterede på deres ret til det efter ITF’s (det internationale tennisforbund) regler.

 

Billeder
Billeder til redaktionelt brug kan downloades frit. Krediter med ”Dansk Tennis Forbund”.

Resultater
Fredag den 15. september
Frederik Løchte Nielsen – Nik Scholtz 6-4, 6-2, 6-3
Benjamin Hannestad – Lloyd Harris 6-7(4), 0-6, 5-7

Lørdag den 16. september
Frederik Løchte Nielsen/Thomas Kromann – Raven Klaasen/Ruan Roelofse 3-6, 0-6, 4-6

Søndag den 17. september
Frederik Løchte Nielsen – Lloyd Harris 1-6, 6-1, 4-6, 3-6
Søren Hess-Olesen – Nik Scholtz AFLYST

Spillested: Ceres Arena, Aarhus.

Danmark
Frederik Løchte Nielsen, Lyngby, 34 år, nummer 557 på single-verdensranglisten, nummer 331 på double-verdensranglisten.

Benjamin Hannestad, KB, 20 år, nummer 1.094 på single-verdensranglisten, nummer 1156 på double-verdensranglisten.

Søren Hess-Olesen, Skovbakken, 26 år, nummer 996 på single-verdensranglisten.

Thomas Kromann, HIK, 30 år, urangeret.

Davis Cup-kaptajn Kenneth Carlsen, sportschef i DTF/træner Jens Anker Buus.

Sydafrika
Lloyd Harris, 20 år, nummer 230 på single-verdensranglisten, nummer 832 på double-verdensranglisten.

Nik Scholtz, 26 år, nummer 402 på single-verdensranglisten, nummer 509 på double-verdens-ranglisten.

Raven Klaasen, 34 år, nummer 18 på double-verdens-ranglisten.

Ruan Roelofse, 27 år, nummer 143 på double-verdensranglisten.

Davis Cup-kaptajn Marcos Ondruska.