Davis Cup: Helt lige efter førstedagen

Efter to kampe, der begge blev afgjort i tre sæt, står det 1-1 mellem Danmark og Sydafrika efter fredagens singler i Davis Cup-opgøret, der gælder oprykning til Euroa/Afrika Gruppe I.

Alt er stadig fuldstændig åbent efter førstedagen af Davis Cup-kampen mellem Danmark og Sydafrika, der spilles i Ceres Arena i Aarhus. De to hold delte fredagens single ligeligt mellem sig.

I den første kamp var Frederik Løchte Nielsen oppe imod Nik Scholtz, der er nummer 402 i verden. Sydafrikaneren førte i første sæt 4-3 og var oppe med et break. Men så fandt Frederik Løchte Nielsen tryllerierne frem med et vanvittigt passerslag cross court med en enhåndsbaghånd, som Nik Scholtz var chanceløs på. Næste duel var en netruller i dansk favør, og så var momentum efterfølgende skiftet en gang for alle.

Frederik Løchte Nielsen kørte første sæt i hus med 6-4. Andet sæt var helt suverænt og blev vundet 6-2. I kampens sidste sæt erobrede Nik Scholtz et tidligt break, men Danmarks bedste herresingle bevarede fatningen og endte med at vinde 6-3.

Stærk modstand
Danmarks andensingle Benjamin Hannestad fik en nervøs start på sin kamp mod verdens nummer 230, Lloyd Harris. Sydafrikaneren bragte sig hurtigt foran med 4-1 og to breaks. Men så kom Hannestad langt bedre ind i kampen og tvang sættet ud i en tiebreak. Desværre havde Lloyd Harris marginalerne på sin side og trak første sæt i land med 7-4 i tiebreaken.

Andet sæt blev en partimæssig ørkenvandring for Benjamin Hannestad, der måtte inkassere et æg. Danskeren viste god moral i tredje sæt. Her breakede han til 4-3, men Lloyd Harris spillede et virkelig solidt parti, da Benjamin Hannestad kunne serve sættet hjem ved 5-4.

I stedet brød holdt sydafrikaneren serv, hvorefter han brød Benjamin Hannestads serv. Dermed havde gæsterne udlignet til 1-1 i kampe.

Afgørende double
I lørdagens meget vigtige herredouble står den rutinerede danske konstellation med Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann overfor Sydafrikas doublespecialister Raven Klaasen og Ruan Roelofse. Raven Klaasen er i øjeblikket placeret som nummer 18 på verdensranglisten i double.

Herredoublen spilles klokken 13 i Ceres Arena i Aarhus. Udover at følge Davis Cup-matchen i hallen vises alle kampe også live på DR3.

Danmark
Frederik Løchte Nielsen, Lyngby, 34 år, nummer 557 på single-verdensranglisten, nummer 331 på double-verdensranglisten.

Benjamin Hannestad, KB, 20 år, nummer 1.094 på single-verdensranglisten, nummer 1156 på double-verdensranglisten.

Søren Hess-Olesen, Skovbakken, 26 år, nummer 996 på single-verdensranglisten.

Thomas Kromann, HIK, 30 år, urangeret.

Davis Cup-kaptajn Kenneth Carlsen, sportschef i DTF/træner Jens Anker Buus.

Sydafrika
Lloyd Harris, 20 år, nummer 230 på single-verdensranglisten, nummer 832 på double-verdensranglisten.

Nik Scholtz, 26 år, nummer 402 på single-verdensranglisten, nummer 509 på double-verdens-ranglisten.

Raven Klaasen, 34 år, nummer 18 på double-verdens-ranglisten.

Ruan Roelofse, 27 år, nummer 143 på double-verdensranglisten.

Davis Cup-kaptajn Marcos Ondruska.

Resultater
Fredag den 15. september
Frederik Løchte Nielsen – Nik Scholtz 6-4, 6-2, 6-3
Benjamin Hannestad – Lloyd Harris 6-7(4), 0-6, 5-7

Program for resten af weekenden
Lørdag den 16. september kl. 13.00: 1 double
Frederik Løchte Nielsen/Thomas Kromann – Raven Klaasen/Ruan Roelofse

Søndag den 17. september kl. 12.00: 2 singler
Frederik Løchte Nielsen – Lloyd Harris efterfulgt af Benjamin Hannestad – Nik Scholtz

Spillested: Ceres Arena, Aarhus.