Davis Cup-holdet indtager Royal Stage

Det danske herrelandshold i tennis kommer til Hillerød den 3.-4. februar, når holdet møder Indien i et vigtigt opgør i den traditionsrige Davis Cup. Billetsalget åbner på fredag.

August Holmgren var med, da Danmark senest havde en hjemmekamp i Davis Cup i september 2021. Foto: Morten Olsen.

Efter tre udekampe i træk i den prestigefyldte Davis Cup-turnering, skal Danmarks bedste mandlige tennisspillere atter i aktion under hjemlige himmelstrøg.

Det sker den 3. og 4. februar, når Indien kommer på besøg. Rammen om kampen bliver helt i top, da der skal spilles i Royal Stage i Hillerød. Den topmoderne arena blev indviet i 2020, og det er første gang, at der spilles tennis i Royal Stage.

Davis Cup er dog langt fra fremmed for Hillerød. I 2014 vandt Danmark med 5-0 over Luxembourg, mens det i 2011 blev til en 3-2 sejr over Bosnien-Hercegovina. Begge kampe blev dog spillet i Hillerød Tennisklub, og begge gange var det med den nuværende Davis Cup-kaptajn, Frederik Løchte Nielsen, på holdkortet.

”Vi er meget glade for at have en Davis Cup-kamp på hjemmebane. Vi har gode minder fra Hillerød. Specielt da jeg var med til at rykke op, da vi slog Bosnien. Det skal blive herligt at komme tilbage til Hillerød og spille i Royal Stage for første gang,” siger Frederik Løchte Nielsen.

Individuelle turneringer rundt om i verden optager det meste af spillernes tid. Så der er langt mellem oplevelserne med en decideret hjemmebane. Davis Cup-kaptajnen understreger, at holdet derfor sætter ekstra stor pris på det, når muligheden opstår.

”Dansk tennis har fået lidt mere omtale i medierne. Så forhåbentlig bliver der en god kulisse. Vi vil i hvert fald gøre vores for at skabe noget, som folk vil heppe på,” siger Frederik Løchte Nielsen.

Billetterne til Davis Cup-kampen mod Indien sættes til salg hos ticketmaster fredag den 18. november klokken 12.00.

Holger Rune spillede senest Davis Cup for Danmark mod Puerto Rico i marts 2020. På twitter har han meldt, at han ser frem til kampen mod Indien. Foto: Morten Olsen.

Plads til 2800 tilskuere

Til Davis Cup-kampen vil der være plads til 2800 tilskuere i Royal Stage. De kommer til at kigge ned på en tennisbane, der lægges ud til anledningen. Gulvet består af 400 plader, og det tager det meste af en dag at få på plads.

På borgmesterkontoret i Hillerød vækker det begejstring, at der kommer toptennis til byen.

”Hvor er det flot! Vi kan være glade for at få Davis Cup til Hillerød. I vores område er jeg sikker på, at mange vil anerkende dets betydning, fordi interessen og engagementet i sport er så stort her. Samtidig er det en cadeau til Royal Stage, hvor arenaen siden åbningen i 2020 har lagt gulv til landskampe og internationale stævner i andre sportsgrene,” siger Hillerøds borgmester Kirsten Jensen.

Borgmesteren føjer til, at det for de mange sportsinteresserede borgere i kommunen – og i hele Nordsjælland – bliver en fin lejlighed til at se tennis i topklasse.

Hos Royal Stage glæder man sig meget til at kunne præsentere landets bedste tennisherrer for publikum.

”Jeg synes det er er supergodt: Det er endnu et bevis på, at vi er en rigtig multiarena, som kan rumme alt. Og vi er stolte af at Dansk Tennis Forbund har valgt os,” siger direktør Carsten Larsen, Royal Stage.

Revanche til gode

Davis Cup-opgøret mod Indien spilles i det, der hedder World Group I Play-offs. Vinderen af den kamp kan se frem til et opgør i september 2023 i World Group I, der er det næsthøjeste landskampsniveau i tennis.

Danmark har revanche til gode mod Indien. De to hold mødtes nemlig så sent som i marts tidligere i år i storbyen Delhi.

Her udnyttede inderne hjemmebanefordelen til fulde ved at vælge, at kampen skulle spilles på et lynhurtigt græstæppe. Den disposition gav pote, da Indien vandt med 4-0.

Siden kom Danmark igen på sejrskurs, da El Salvador blev slået med 3-2 i en udekamp under svære forudsætninger i september. Derfor ser Davis Cup-kaptajnen ekstra frem til at kunne se sit hold mod Indien under mere normale forhold den 3. og 4. februar.

”Sidst vi mødte Indien, var det på et lidt anderledes underlag med noget ’old school’ græs. Det bliver den første toughe test mod et godt hold for vores unge hold, hvor det bliver spillet på vores præmisser. Så det bliver fedt at se, hvordan holdet reagerer på det,” siger Frederik Løchte Nielsen.

Både han og resten af holdet har ambitioner om på sigt at spille Danmark helt op i det fineste selskab og kvalificere sig til Davis Cup Finals, hvor verdens 16 bedste nationer dyster hvert år.

Men i første omgang gælder det Davis Cup-kampen mod Indien i Royal Stage.

Her spilles to singler fredag den 3. februar fra klokken 16. Lørdag den 4. februar spilles først en double klokken 12 og siden yderligere to singler.