Davis Cup-holdet ser frem til opgøret mod Marokko i Aarhus

Herrelandsholdet i tennis, Davis Cup-drengene, håber på stor opbakning, når Danmark møder Marokko i første runde i Europa/Afrika Group II i weekenden.

Davis Cup-holdet mod Marokko

Under Pre-Draw Pressekonferencen blev det klart at det Danske Davis Cup-hold er glade for at være kommet til Aarhus og ser frem til weekendens kampe.

Den endelige holdopstilling bliver først besluttet op til torsdagens lodtrækning, og Davis Cup-kaptajn Kenneth Carlsen vil ikke klassificere Danmark som favoritter, men udtaler:

“Vi er her for at vinde. Målet er tre sejre, og så er det lige meget hvilke tre. Vi forbereder os så godt som muligt til alle kampe, lige som mod alle andre”.

Frederik Løchte Nielsen kunne godt have tænkt sig en lidt bedre forberedelse til kampen, men efter træningerne melder han sig helt klar:

“Jeg har været lidt småskadet i forberedelserne op til kampen, og har døjet med lidt sygdom, men jeg har spillet dårligere med bedre forberedelse, så det bliver ikke et problem. Jeg er klar”.

Også Søren Hess-Olesen melder sig også fysisk ‘fit for fight’, efter at have været igennem en skadesperiode:

“Jeg har spillet nogle holdkampe i Tyskland i januar, hvor jeg har spillet rigtig godt, så jeg føler mig helt klar til at spille”.

Underlagets hastighed

Det røde underlag, som holdende skal spille på, har ry for at være meget hurtigt. Danmark har tidligere vundet vigtige opgør på underlaget, og spillerne er fortrolige med at spille på det.

Derfor kunne det også være en fordel for Danmark, men efter at have trænet på det hurtige underlag, er Marokkos Davis Cup-kaptajn Mehdi Tahiri sikker på at hans hold kan præstere godt under disse rammer:

“Det er et godt underlag. Vi har trænet på underlag som er hurtigere op til kampen, så vi har ingen problemer med underlagets hastighed”.

Aarhus som værtsby

Hele den danske trup er meget tilfredse med at Aarhus har valgt at være vært for den første Davis Cup-kamp i 2017, men særligt én spiller – Søren Hess-Olesen –  ser frem til at være en del af Davis Cup-truppen netop i Aarhus. Søren er selv Århusianer og spiller selv i Skovbakken Tennisklub:

“Det er altid stort at være med til Davis Cup, men det giver lidt ekstra at være på hjemmebane”.

Også Kenneth Carlsen er glad for at være tilbage i Aarhus:

”Sidst Davis Cup var i Aarhus var i 1993, og vi er utrolig glade for at være tilbage. Jeg har personligt rigtig mange gode minder fra kampe i Aarhus fra min egen tid på Davis Cup-holdet.”

I forhold til rammerne håber Carlsen, at Aarhus som en større by kan fylde hallen op:

”Publikums opbakning er virkelig vigtig i de her kampe, så vi håber, at vi kan drage fordel af hjemmebanen og få fyldt hallen med danske tennisfans”.

Davis Cup DENvMAR

Official Draw med efterfølgende pressemøde i Byrådssalen på Aarhus Rådhus

Som en del af at værtsskabet for Davis Cup-opgøret er Aarhus Events vært for den officielle lodtrækning torsdag kl. 13.00. Århus Events har valgt at afholde lodtrækningen i den stemningsfyldte Byrådssal på Aarhus Rådhus.

Pressemøder

Torsdag d. 2. februar kl. 13.00 Official Draw samt officiel pressekonference

Fredag-Søndag d. 3.-5. februar Pressemøde efter hver kamp

Se holdopstillinger og det fulde program.

Davis Cup-kampen mellem Danmark og Marokko afvikles fra fredag den 3. februar til søndag den 5. februar i Vejlby-Risskov Hallen, og det er stadig muligt at købe billetter via Ticketmaster.