Frederik Løchte Nielsen og Søren Hess-Olesen skal åbne opgøret mod Marokko

Aarhus Kommune var vært for lodtrækningen i den stemningsfyldte Byrådssal, som dannede de perfekte rammer om ceremonien, som afgør rækkefølgen af opgørets kampe.

Første singlekamp

Med lodtrækningen overstået har vi nu holdopstillingerne for de to hold. Frederik Løchte Nielsen, Søren Hess-Olesen og Thomas Kromann skal forsøge at hive sejren hjem til Danmark.

Fredagens singlekampe

I første omgang skal Frederik Løchte Nielsen i kamp mod Marokkos andensingle Amine Ahouda. Løcthe ligger på nuværende tidspunkt nr. 408 på single verdensranglisten, mens hans modstander ligger nr. 861. Løchte har selv indikeret at hans forberedelser til kampen kunne have været bedre, men føler sig helt klar:

“Jeg har lidt småskavanker hist og her, men ikke noget som burde spille ind i weekenden. Spillet har kørt, og når vi har spillet point, har jeg følt mig godt tilpas”.

I forhold til sin modstander, har Løchte ikke meget at basere sine forventninger på:

“Jeg kender ham overhovedet ikke. Jeg ved ikke hvordan han reagere i en kamp eller på det her underlag. Der er ingen grund til at spekulere for meget i det, da det netop vil være ren spekulation. Det eneste jeg ved med sikkerhed er at han er højrehåndet. “

Den manglende indsigt i hans modstander påvirker dog ikke Løchtes forberedelser:

“Jeg fokuserer bare på mig selv, og på at gøre det, som kan være udslagsgivende på det her underlag. Det sådan jeg har tænkt mig at starte, og så vurdere hvilke justeringer der skal til, i forhold til hvordan han reagerer, og så tager jeg den der fra. Jeg har ikke nogen forventninger til andet end min egen præstation.”

 

Fredagens anden singlekamp står mellem Søren Hess-Olesen og Marokkos førstesingle Reda El Amrani. Hess-Olesen er urangeret, mens hans modstander er rangeret nr. 682 på single verdensranglisten.

Hess-Olesen oplevede i 2016 en længere skadesperiode, men vurderer at han er fysisk på toppen:

“Jeg har spillet nogle holdkampe i Tyskland her i januar på 100%, og har brugt de sidste par måneder af 2016 på at bygge op. Jeg kan mærke, at jeg er helt ovre det, og jeg tænker slet ikke over det.”

Han forventer en udfordrerne kamp, men føler også, at han har en gode muligheder:

“Jeg ved, at han har haft, og har sikkert stadig har, et højt niveau. Det er et lidt ‘tricky’ underlag, så det handler meget om, hvem der har timingen, og hvem der “tør” spille den dag. Hvis man server og returnerer godt på dagen, så tror jeg hurtigt, at man får en fordel.”

Lørdagens double

Danmarks erfarne doubleduo Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann skal møde Marokkos Reda El Amrani og Yassine Idmbarek i lørdagens doublekamp. De to danskere har spillet double sammen på Davis Cup-holdet gennem siden 2010, hvilket har resulteret i, at de med en sejr på lørdag vil  blive den mest vindende Davis Cup-double nogensinde med 11 sejre. En rekord som på nuværende tidspunkt holdes af Løchtes farfar, Kurt Nielsen,  og makkeren Torben Ulrich.

“Det er noget som viser, at den måde vi spiller på, fungerer godt for os, og det er noget, vi kan fortsætte med.” siger Løchte og fortsætter: “Vi spiller altid for at vinde Davis Cup-kampene, men det er ekstra sjovt, at vi er nået så langt.”

Som med singlekampene, har spillerne ikke den store indsigt i deres modstandere. Kromann ser frem til kampen, men har ikke meget at sige om den Marokkanske double:

“Det var den doubleopstilling, vi mest havde ventet, men vi ved intet om dem”. Fokus for de danske spillere er på at optimere deres egen forberedelse.

Carlsen melder holdet klar

Davis Cup-kaptajn Kenneth Carlsen havde set frem til at se, hvem Marokko ville stille med:

“Vi havde regnet med førstesinglen, så det spændende var, hvem de valgte som andensingle  og deres doubleopstilling.”

Selvom de nu kender Marokkos hold ligger fokus stadig på deres egne forberedelser:

“Jeg har set dem træne rimelig meget, og det er selvfølgelig fint at have en fornemmelse af hvordan de spiller, men for os handler det meget om at optimere vores muligheder, og fokusere på hvordan vi selv skal spille” siger Carlsen og tilføjer: “Jeg synes forberedelserne er gået rigtig godt, og vi har kunne træne optimalt. Vi klar til at komme i gang i morgen”.

Se kampporgrammet for Danmark vs. Marokkko her

Officials

Kampens officials. Fra venstre mod højre: Michael Rask (stoledommer), Julie Kjendlie (stoledommer) og Ahmed Abdel Azim (referee)