Davis Cup-holdet vender retur til Kolding

For første gang siden 2014 vender det danske Davis Cup-hold tilbage til Kolding, når holdet til september møder Thailand i Sydbank Arena.

Kaptajn Frederik Løchte Nielsen og resten af Davis Cup-holdet slår vejen forbi Kolding til september. Foto: Morten Olsen.

Den 17. og 18. september skal det danske Davis Cup-hold igen i aktion. Modstanderen er Thailand og kampen skal spilles i Sydbank Arena i Kolding.

Det er første gang siden 2014, at Davis Cup-holdet spiller i Kolding. Men i perioden forud var herrelandsholdet flere gange i Kolding, ligesom byen var vært for en turnering på ATP Challenger-touren fra 2005-2009.

Opgøret mod Thailand var oprindeligt programsat til efteråret 2020, men corona-pandemien udsatte spilleprogrammet i den verdensomspændende landsholdturnering.

”Jeg glæder mig meget til at komme i aktion i Davis Cup igen. Det har været en udfordrende tid for alle, og jeg er glad for, vi nu er i en situation, hvor kampen kan blive afviklet. At det så bliver i Kolding, er herligt. Jeg har mange gode minder fra Kolding, da byen i mange år nærmest var tennishovedstad i Danmark. Hvad enten det var til challengeren eller Davis Cup, har det altid være herlige oplevelser,” siger Frederik Løchte Nielsen, der er kaptajn for Davis Cup-holdet.

Går efter sejr

Danmarks kamp mod Thailand i september er i World Group II, som er det tredjehøjeste Davis Cup-niveau. Ved holdets seneste besøg i Kolding rykkede Danmark op fra samme niveau med en sejr på 3-2 over Moldova i Bramdrupdamhallen.

Den gang var det også med Frederik Løchte Nielsen på holdkortet.

”Sidste gang jeg var derovre, rykkede vi en gruppe op. Jeg håber, vi kan starte endnu et angreb på turneringen igen og skabe nye gode oplevelser. Det skal også blive fornemt at spille Davis Cup i Sydbank Arena for første gang,” siger Frederik Løchte Nielsen.

Ved Danmarks seneste Davis Cup-kamp fik Frederik Løchte Nielsen debut som spillende kaptajn. Ved den lejlighed blev Puerto Rico sendt hjem fra Holbæk med et nederlag på 5-0.

Holger Rune vandt begge sine kampe ved seneste Davis Cup-kamp. Foto: Morten Olsen.

Samarbejde om Davis Cup

Davis Cup-kampen arrangeres i et samarbejde mellem Dansk Tennis Forbund, Kolding Kommune, Sydbank Arena, Trekantområdet Danmark og Kolding Tennis Klub.

Koldings borgmester Jørn Pedersen ser frem til igen at kunne byde byens borgere på tennis i international klasse.

”Kolding har tidligere taget værtsrollen for Davis Cup til sig, og jeg er sikker på, at vi sammen kan fortsætte den optur, som dansk herretennis er i lige netop nu. Davis Cup er med til at sætte Kolding Kommune og Trekantområdet Danmark på tennislandkortet og styrker vores strategi som ketchersportsby og eventdestination,” siger Jørn Pedersen.

Brug for mange frivillige

I forbindelse med Davis Cup-kampen skal der lægges et tennisgulv ud i Sydbank Arena. Gulvet består 400 plader, og det tager det meste af en dag at få på plads.

Både i forbindelse med pålægning og aftagning af gulv og på selve kampdaene er der brug for mange frivillige. Der spiller Kolding Tennis Klub en afgørende og uundværlig rolle.

”I Kolding Tennis Klub glæder vi os helt vildt til igen at få mulighed for at være værter for Davis Cup-holdet. Det er en fantastisk begivenhed, som vi kan samles om i klubben. Vi ved, at der skal mange frivillige kræfter til at få det hele til at spille, og vi ser frem til at løse den udfordring,” siger Lene Hauge, der er formand i klubben.

Davis Cup-kampen spilles med to singler fredag den 17. september. Lørdag den 18. september spilles først en double og siden to singler mere.

Billetter til Davis Cup-kampen mod Thailand bliver sat til salg i juni måned.