Davis Cup rykker ind i Gentoftehallen

Danmarks kommende tennislandskamp i Davis Cup-turneringen mod Egypten den 7.-8. april bliver spillet i Gentoftehallen.

Davis Cup-opgøret mod Egypten spilles i Gentoftehallen. Foto: Kennet Havgaard.

Det bliver Gentoftehallen, der skal danne den sportslige ramme om Davis Cup-opgøret mellem Danmark og Egypten. Dansk Tennis Forbund og Gentofte Kommune samarbejder om afholdelsen af kampen, der spilles i Europa/Afrika Gruppe II – det tredjehøjeste niveau i landsholdstennis.

Formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen, ser frem til at vise Davis Cup-holdet frem i Gentoftehallen, hvor der bliver plads til over 1000 tilskuere, når det går løs.

”Der er rigtig mange aktive tennisspillere i Gentofte Kommune, så det glæder mig, at vi nu kan tilbyde dem og alle andre interesserede at opleve det danske Davis Cup-hold i aktion. Der er altid en god stemning til tennislandskampene, og vi er overbevist om, at det også vil blive tilfældet i Gentofte, når vi forhåbentlig får fyldt den meget flotte hal,” siger han.

I Gentofte er der også tilfredshed med, at Danmarks bedste tennisherrer lægger vejen forbi Gentoftehallen, der blev indviet i 2016. Borgmester Hans Toft udtaler:

”Vi har et både alsidigt og aktivt fritidsliv i Gentofte Kommune med mange aktive borgere indenfor alle aldersgrupper – og et særdeles aktivt tennismiljø. Derfor er det spændende nu også at kunne være værtskommune for et Davis Cup-opgør og dermed føje endnu en international begivenhed til den lange række af øvrige idrætsaktiviteter i vores kommune. Tak til de lokale foreninger og ildsjæle, som har muliggjort dette i samarbejde med Dansk Tennis Forbund.”

Lokale klubber er essentielle

Gentofte Kommune har 3.612 registrerede tennisspiller fordelt på de tre lokale tennisklubber HIK, Gentofte Tennisklub og Skovshoved Tennis. Klubbernes frivillige kræfter er uundværlige i forbindelse med en Davis Cup-kamp, hvor der blandt andet skal lægges et specielt tennisgulv i hallen.

”De lokale klubbers hjælp er helt essentiel for afholdelsen af et Davis Cup-opgør. Vi er i en tæt dialog med klubberne om hjælp til at løse de mange opgaver med at lægge gulvet, være vagter, boldbørn, chauffører, opsætte udstyr og deslige. Klubbernes hjælp betyder ubeskriveligt meget i bestræbelserne på at lave den bedst mulige landskamp,” siger Henrik Thorsøe Pedersen.

Davis Cup-opgøret mellem Danmark og Egypten spilles bedst af fem kampe henover to dage. Lørdag spilles der to singler, mens der søndag spilles en double efterfulgt at to singler. Alle kampe er bedst af tre sæt.

Vinderen af opgøret kan se frem til en oprykningskamp i efteråret til Europa/Afrika Gruppe II mod vinderen af opgøret mellem Finland og Litauen.