En oplevelse der samler klubben

Roskilde Tennis Klub er i denne uge vært for en ny ITF juniorturnering på dansk grund. Den store opgave med at arrangere turneringen har øget sammenholdet i klubben.

Roskilde Tennis Klub ligger gulv til ITF-juniorturnering i uge 8.

Mange talentfulde, unge musikere har gennem årene givet prøver deres evner til Roskilde Festival. I denne uge er der et stenkast derfra mulighed for at se en anden form for talentfuld ungdom.

En ny international tennisturnering har nemlig set dagens lys i Danmark.  Hele uge 8 er fyldt med franske, svenske, tjekkiske, amerikanske og naturligvis danske juniorer, som dyster om titlen i Roskildes ITF grade 5 indendørsturnering. Ugen forinden var der grade 4-turnering på KB’s anlæg – en turnering med efterhånden mange år på bagen.

En af drivkræfterne bag den nye ITF-turnering er Roskilde Tennis Klubs træningschef Sisse Folmø. Sammen med otte andre sidder hun i klubbens ITF-initiativgruppe, der står for planlægningen og afholdelsen af turneringen.

”Vi synes, at det kunne være en spændende opgave og en stor oplevelse, hvor vi selvfølgelig har brug for mange kræfter fra mange af klubbens medlemmer. Vi var alle sammen enige om, at vi kun skulle gøre det, hvis vi gjorde det ordentligt,” siger Sisse Folmø, der synes, at det er godt for Danmark at have en ekstra ITF-turnering.

I alt er der omkring 50 frivillige, der hjælper til med turneringen. I centrum for det hele har Gitte Martinussen, der til daglig er med i klubbens baneudvalg, stået.

”Gitte ville heldigvis gerne være tovholder. Det er et stort projekt, og hun skal holde tov på, at vi er klar på alle fronter,” fortæller Sisse Folmø.

Resten af ITF-initiativgruppen fik så ansvar for områder som økonomi, café og de fysioterapeuter, som det kræves at holde en ITF-turnering.

Boldbørn og kampanalyse

I Roskilde Tennis Klub går de efter at lave et overskud på turneringen. Det er besluttet, at det skal gå til aktiviteter for klubbens juniorer. Det har fået mange forældre og juniormedlemmer til at melde sig som frivillige.

”Uge 8 er vinterferieuge for skolebørnene i Roskilde Kommune. Så vi har hvervet børn til nogle af de vagter i cafeen om dagen, som ellers kunne være svære at besætte. De kan øve deres engelsk lidt og se noget god tennis,” siger Sisse Folmø.

Denne formiddag står der ganske rigtigt tre juniorer og langer kaffe, pasta og muffins over disken. Men ungdomsspillerne i Roskilde får mere ud af turneringen end blot øvelse i at sige ”coffee, here you go”. Sideløbende med turneringen står træningschefen Folmø også for en camp, hvor der blandt andet er overnatning i hallen fra onsdag til torsdag.

Humøret var højt blandt juniorerne, der stod i caféen.

Her skal 16 juniorer øve sig i at analysere spillet ved at iagttage kampe i turneringen. Samtidig vil de træne til at være boldbørn, så de kan klare den rolle til finalerne i ITF-turneringen. Endeligt vil Sisse Folmø lægge vægt på, hvad det vil sige at være til en turnering.

”Når jeg husker tilbage, så var det tiden mellem kampene, der var skidesjovt. Når man spillede kort eller rundt om bordet i bordtennis, lærte man hinanden at kende inklusiv dem fra de andre klubber. Det med at være til en turnering, synes jeg mangler lidt, i forhold til da jeg selv var spiller. Man kommer lidt for meget bare ud og spiller sin kamp og tager hjem igen,” siger Sisse Folmø, der håber at kunne inspirere sine spillere til at blive lidt længere, når de er ude til turneringer.

Mødes på tværs

Sammenhold står i det hele taget centralt på Sisse Folmøs agenda. Derfor har hun også været rigtig glad for hele processen i klubben med at lave den internationale juniorturnering.

”Det giver et sammenhold, som et almindeligt arrangement ikke giver på samme måde. Man lærer flere mennesker i klubben at kende. Juniorerne lærer nogle nye voksne at kende. Så vi mødes på tværs,” siger Sisse Folmø.

Hun fremhæver, at der blandt de frivillige har været helt nye medlemmer, som første startede i maj måned sidste år. Med den aktive opbakning, der har været, og det flotte arrangement, der er stablet på benene i hallen, der ligger tæt ved den berømte dyrskueplads i Roskilde, tegner det godt fremover.

Omkring 20 nationer er repræsenteret ved turneringen i Roskilde.