Syv forskellige klubber klar til medaljespillet

Kun KB er repræsenteret hos både damer og herrer, når medaljespillet skal afgøre årets HEAD DH Inde i weekenden 10. – 11. marts i Ølstykke Tennisklub.

KB er den eneste klub, som både er med i damernes og herrernes HEAD DH inde medaljespil.

Sidste år blev den indendørs holdturnering som noget nyt afgjort på neutral grund i et medaljespil i Ølstykke Tennisklub. Det blev en stor succes med rigtigt mange tilskuere i hallen. Nu står det klart, hvilke klubber, der skal i aktion, når medaljerne skal fordeles i Ølstykke 10. og 11. marts.

Hos kvinderne blev Gentofte bedste etter blandt de to puljevindere i mellemspillet. De valgte HRT som deres semifinalemodstander. De to klubber mødte hinanden i Elitedivisionens grundspil, hvor Gentofte vandt 6-0.

Den anden semifinale bliver et opgør mellem Birkerød anført af Karen Barritza mod de forsvarende mestre fra KB.

Debut til Virum/Sorgenfri

Hos mændene er Virum/Sorgenfri for første gang med i feltet til medaljespillet. Holdet sikrede sig deltagelsen med en 4-2 sejr over Gentofte i sidste spillerunde af mellemspillet. Virum/Sorgenfri får rollen som underhunde i semifinalen, i det HIK som bedste hold i mellemspillet har valgt dem som modstanderne.

KB og Lyngby skal afgøre den anden finaleplads mellem sig.

Dermed er det kun KB, som er med hos både herrer og damer. Det giver håb om ekstra mange supportere og tilskuer til medaljespillet.

”Sidste år var første gang, at medaljespillet i den indendørs holdturnering blev afholdt på neutral grund. Ølstykke Tennisklub havde stablet et formidabelt arrangement på benene, og jeg er sikker på og glæder mig til, at klubben gentager succesen. Jeg kan kun på det kraftigste anbefale folk at kigge forbi i løbet af weekenden,” siger Henrik Thorsøe Pedersen.

Semifinaler og finaler afvikles over fire singler og to doubler. Ved uafgjort 3-3 afgøres holdkampen af en golden matchtiebreak. Bronzekampen afvikles kun som fire singler med en golden matchtiebreak i double i tilfælde af 2-2.

Op- og nedrykning

I weekenden den 3. og 4. marts bliver det afgjort hvilke hold, der er klar til Elitedivisionen næste efterår, hvor den nye holdturneringsstruktur med kun otte hold træder i kraft.

Hos kvinderne møder de to puljevindere fra 1. division Vest, Skovbakken og Sønderborg, hinanden i Aarhus lørdag. Vinderen skal søndag til B.93, hvor de spiller om en plads i næste års Elitedivision. Ligeledes skal Roskilde til Virum/Sorgenfri i et møde mellem de to puljevindere i 1. division Øst. Vinderen af det opgør dyster dagen efter mod ATK om den sidste plads i Elitedivisionen.

Foruden deltagerne i medaljespillet vil Lyngby og HIK også være med, når næste års HEAD DH inde skydes i gang.

På herresiden mødes vest-holdene Vejle og Kolding om retten til at møde HRT. Samtidig spiller Skovshoved og Hillerød om at møde KFUM i et opgør med en plads i Elitedivisionen på spil. Skovbakken og Gentofte er også med i næste sæsons Elitedivision.

Fakta HEAD DH inde medaljespil

  • Sted: Ølstykke Tennisklub, Stadionvej 8, 3650 Ølstykke
  • Entre: Gratis

Kampstart

  • Semifinaler damer lørdag klokken 9.00
  • Semifinaler herrer lørdag klokken 14.30
  • Bronzekampe søndag klokken 9.00
  • Finaler damer og herrer klokken 13.30