Clara Tauson leverer største juniorresultat siden Wozniacki

Clara Tauson tabte søndag en tæt finale ved en stor juniorturnering i Brasilien. Trods nederlaget er der tale om den 15-årige danskers bedste resultat nogensinde.

Clara Tauson har haft en fremragende uge i Brasilien. Foto: Heusi Action/ Gabriel Heusi.

Det danske stortalent Clara Tauson spillede søndag finale ved en grade A juniorturnering, som er niveauet lige under junior Grand Slams. I finalen blev det dog til et nederlag til den tre måneder ældre Leylah Annie Fernandez fra Canada med cifrene 3-6, 6-7(4).

Clara Tauson var seedet som nummer 14 ved turneringen, der har det fulde navn Campeonato Internacional Juvenil de Tenis de Porto Alegre. Det var første gang, at en dansker stod i finalen i turneringens 35 års historie.

Lørdag vandt Clara Tauson doublerækken i Porto Alegre sammen med sin russiske makker Anastasia Tikhonova, hvilket også giver point til juniorernes verdensrangliste. De vandt finalen i en matchtiebreak i tredje sæt; 7-5, 4-6, [10-8] over et par fra Polen og Georgien.

Trods af nederlaget i finalen er sportschefen i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen, særdeles tilfreds med Clara Tausons præstation.

”Det er meget imponerende, at hun dominerer en grade A-turnering i Brasilien i både single og double som kun 15-årig. Det er det største resultat af en dansk junior, siden Caroline Wozniacki var ungdomsspiller. Clara fortsætter dermed ad den sti, som hun allerede var på,” siger Jens Anker Andersen.

Klar til French Open

Med ugens resultater kan Clara Tauson se frem til et gevaldigt spring frem på juniorernes verdensranglisten. I øjeblikket er hun placeret som nummer 65, men når den næste rangliste offentliggøres vil hun rykke frem til en placering lige uden for top 20. Dermed er hun så godt placeret, at hun er sikker på at kunne deltage i hovedturneringen ved maj måneds French Open for juniorer.

”Det her resultat har kæmpe betydning for planlægningen af resten af sæsonen. Clara skal ikke ud og jage point, men kan i stedet spille de turneringer, som er bedst for hendes fortsatte udvikling. Så alt bliver meget nemmere nu,” siger Jens Anker Andersen.

Foruden årets junior Grand Slam-turneringer er årets vigtigste opgave ungdoms-OL i Buenos Aires i oktober, hvor det er ventet, at alle verdens bedste juniorer vil være med.