Davis Cup: Indien venter endnu en gang

Det bliver til et gensyn med Indien i Davis Cup til februar, når Danmark efter tre udekampe i træk igen er på hjemmebane. Det danske herrelandshold mødte inderne i Delhi i marts.

Elmer Møller hev det afgørende stik hjem for Danmark mod El Salvador. Næste opgave for Davis Cup-holdet bliver mod Indien.

Det danske Davis Cup-hold var stort set kun lige landet i Københavns Lufthavn efter 3-2 sejren på udebane mod El Salvador. Men nu ligger det fast, at næste kamp for kaptajn Løchtes tropper bliver mod Indien.

Det blev en kendsgerning, efter det internationale tennisforbund tirsdag foretog lodtrækning til World Group I play-offs. Her gælder det en kamp om oprykning til World Group I, det næsthøjeste niveau i landsholdstennis, som spilles i efteråret 2023.

Danmark får fordel af hjemmebane mod Indien, når kampen spilles i ugen efter Australian Opens afslutning – nemlig den 3.-4. februar 2023.

Hjemmebanefordelen i Davis Cup går på skift mellem nationerne. Da Indien var vært for Danmark i marts måned i år, var det givet, at Danmark skulle lægge bane til landenes næste møde. Kampen i marts blev spillet på græs i Delhi og endte med en sikker indisk sejr på 4-0.

Det står endnu ikke klart, hvor i landet Davis Cup-holdet skal spille. Det vil blive afklaret i den nærmeste fremtid.

Danmarks seneste hjemmekamp var i september 2021, hvor Thailand blev besejret i Kolding. Siden har holdet været på udebane tre gange i træk mod henholdsvis Marokko, Indien og El Salvador.

Se de afgørende bolde fra Davis Cup-kampen mod El Salvador i videoen herunder:

OM DAVIS CUP-KAMPEN

Davis Cup-kampen afgøres bedst af fem kampe. Alle kampe spilles bedst af tre sæt.

Kampen foregår i World Group I play-offs. Vinder Danmark over Indien, spiller Danmark World Group I (det næsthøjeste landsholdsniveau) i efteråret 2023.

Taber Danmark til Indien, skal holdet i stedet spille i World Group II næste efterår.

FORSTÅ DAVIS CUP-SYSTEMET

Hvert år er en ny sæson i Davis Cup-sammenhæng. Det ypperste er Davis Cup Finals med deltagelse af 16 nationer.

I starten af året spilles der kvalifikationskampe til Davis Cup Finals. Samtidig spilles der play-offs om deltagelse på de lavere niveauer – World Group I og World Group II. Vinderne af kvalifikationskampene kvalificerer sig til Finals. Taberne skal spille World Group I mod vinderne af World Group I play-offs.

Hvis Danmark vinder hele vejen – kampen mod Indien, World Group I i efteråret 2023 og kvalifikationskamp i foråret 2024 – vil holdet være med ved Davis Cup Finals i 2024.