Davis Cup: Danmark trækker Marokko

Danmark skal en tur til Marokko for at spille Davis Cup den sidste weekend i november.

Frederik Løchte Nielsen og resten af Davis Cup-holdet skal i aktion igen i november. Foto: Morten Olsen.

Danmark slog i den forgange weekend Thailand stensikkert med 4-1 i Davis Cup. Onsdag skulle det så afgøres, hvem landsholdet skal møde i slutningen af november i en kamp om oprykning til World Group I Playoffs, der spilles i foråret 2022.

Danmark var seedet i lodtrækningen og kunne enten møde Marokko eller Zimbabwe.

Det blev Marokko, som blev udtrukket. Da Danmark og Marokko senest mødte hinanden i 2017, var Danmark på hjemmebane. Derfor skal Danmark møde Marokko på udebane.

”Marokko ude bliver formentlig grus, og det er formentlig den største udfordring, vi kunne få. De har fået tilgang af en franskmand, der nu repræsenterer Marokko, så det er et godt hold. Som altid vil vi gå til den med optimisme og spille for at vinde,” siger Davis Cup-kaptajn, Frederik Løchte Nielsen.

Kampen skal spilles enten 26.-27. november eller 27.-28. november. Endeligt spillested og spilletidspunkt fastsættes i den kommende tid.

Danmark vandt 4-1, da holdet mødte Marokko i Aarhus i 2017.

HVORFOR SKAL DANMARK SPILLE IGEN?

Davis Cup gik i 2019 over til et nyt format. På højeste niveau gik man væk fra de traditionelle ude- og hjemmekampe. I stedet mødtes de 18 bedste nationer ved Davis Cup Finals, der spilles over en uge.

På lavere niveau, hvor Danmark aktuelt befinder sig, var der også ændringer. Tidligere kunne vi kun møde hold fra Europa og Afrika. Nu kan modstanderne komme fra alle afkroge af verden, understreget af de to seneste modstandere – Puerto Rico og Thailand.

Danmark ligger på tredjehøjeste niveau kaldet World Group II playoffs og World Group II. Efter at have vundet World Group II playoffs 5-0 over Puerto Rico, skulle kampen i World Group II mod Thailand have været om oprykning til World Group I playoffs, der spilles i foråret 2022.

Men endnu en ændring i turneringsstrukturen fra det internationale tennisforbund lavede om på det. Davis Cup Finals skal slankes fra 18 til 16 deltagende nationer. Derfor skulle de fire vindere i World Group II, som var lavest placeret på verdensranglisten, spille en ekstra kamp i november.

Det var den kamp, som der onsdag blev trukket lod til.