Davis Cup: Svær udekamp venter i Mexico

I februar skal Danmarks Davis Cup-hold til Mexico i det som Davis Cup-kaptajn Frederik Løchte Nielsen betegner som en stor udfordring.

Denmark nød stor opbakning på hjemmebane i Royal Stage. Den må de undvære ved næste Davis Cup-kamp. Foto: Allan Høgholm

Danmark måtte tage et enkelt skridt tilbage i den verdensomspændende Davis Cup-turnering efter nederlaget i weekenden mod Brasilien.

Derfor står den i første weekend af februar på en kamp i World Group I Play-offs, hvor Danmark også har befundet sig ved årets start de seneste to sæsoner. Onsdag blev modstanderen fundet ved en lodtrækning på det internationale tennisforbunds kontor i London.

Danmark var én blandt 12 seedede nationer. Så på forhånd var der en række af de sværeste potentielle modstandere, som danskerne var sikre på ikke at skulle møde. Men det blev det nu ikke meget lettere af.

Det var nemlig Mexico, der blev trukket op af bowlen. De to lande har aldrig tidligere mødt hinanden i Davis Cup. Derfor skulle der lodtrækning til for at afgøre, hvem der skulle spille på hjemmebane.

Den lodtrækning faldt ud til mexicanernes fordel, så Danmark skal rejse til Latinamerika for anden gang på halvandet år, efter holdet i efteråret 2022 var i El Salvador.

“Det er altid spændende at møde en nation, vi aldrig har mødt før. Det er et af de sværeste hold, vi kunne have trukket. Forholdene kan variere utrolig meget, alt efter om man spiller i mange højdemeter eller ved havniveau, på grus eller hard court. Der må vi vente og se. Men en stor udfordring for holdet, og vi glæder os rigtig meget til at komme til Mexico,” lyder reaktionen fra Davis Cup-kaptajn, Frederik Løchte Nielsen.

Verdensklassedouble

Mexico spillede også i den forgangne uge. På det lidt lavere niveau i World Group II slog de på hjemmebane Kina med 3-1. Ved den anledning havde de valgt at spille på grus.

På papiret er Mexicos bedste kort deres double. Her råder de over Santiago Gonzalez (ATP-double nr. 12) og Miguel-Angel Reyes-Varela (ATP-double nr. 67). Men også singlespillerne Ernesto Escobedo og Rodriguez Pacheco Mendez er farligere, end deres rangering som nummer 397 og 684 antyder.

“De har verdensklasseniveau på doublen stærkt ledt an af Santiago Gonzalez, som muligvis har et af sine bedste år nu, hvor han er næsten top-10. De har en af verdens bedste juniorer (Mendez red.), der har ligget nummer 1 i år. Så har de fået tilgang fra Ernesto Escobedo, som tidligere har spillet for USA og har ligget i top-100. Det har forstærket deres niveau ret meget,” siger han.

I den kommende tid kan Mexico vælge, hvor i landet kampen skal spilles, og hvilket underlag der skal dystes på. Mexicanerne kan også vælge, om spilledatoerne bliver 2.-3. februar eller 3.-4. februar. Det er ugen lige efter Australian Open.

OM DAVIS CUP-KAMPEN

Davis Cup-kampen afgøres bedst af fem kampe. Alle kampe spilles bedst af tre sæt.

Kampen foregår i World Group I Play-offs. Vinder Danmark over Mexico, spiller Danmark World Group – samme niveau som den nylige kamp mod Brasilien – i september 2024. Taber Danmark til Mexico, skal holdet i stedet spille World Group II på samme tidspunkt.

FORSTÅ DAVIS CUP-SYSTEMET

Hvert år er en ny sæson i Davis Cup-sammenhæng. Det ypperste er Davis Cup Finals med deltagelse af 16 nationer. Til Finals spilles der indledende puljer i september. Nummer et og to i de fire puljer går videre. Kvart-, semi- og finaler spilles i november.

I starten af året spilles der kvalifikationskampe til Davis Cup Finals. Samtidig spilles der play-offs om deltagelse på de lavere niveauer – World Group I og World Group II. Vinderne af kvalifikationskampene kvalificerer sig til Finals. Taberne skal spille World Group I mod vinderne af World Group I play-offs.

Hvis Danmark vinder hele vejen – kampen mod Mexico, World Group I i september og kvalifikationskamp i foråret 2025 – vil holdet være med ved Davis Cup Finals i 2025.

Team sponsor: STATE drinks