DC-drengene: Servekongen elsker korte point

Lær det danske Davis Cup-hold bedre at kende, når de svarer på seks hurtige spørgsmål forud for kampen mod Indien fredag og lørdag. Første mand er Mikael Torpegaard.

Mikael Torpegaard ser frem til et Davis Cup-opgør på græs.
  • Navn: Mikael Torpegaard
  • Alder: 27
  • Klub: Lyngby
  • Davis Cup-erfaring: Debut i 2014, spillet i fem DC-opgør

At spille på græs er…?

”Traditionelt. Det er mit favoritunderlag. Det går hurtigt og er supergodt for mit spil generelt. Jeg kan godt lide at serve, komme til nettet og have nogle kortere point, så det passer mig perfekt.”

Har du lige frem set mere frem til den her kamp, fordi den er på græs?

”Jeg er glad for, at det ikke er grus. Så jeg har set ekstra meget frem til det, netop fordi det er på græs.”

Hvad er din bedste kamp nogensinde?

”Det må være den challenger, jeg spillede i Cleveland (år 2020 red.), hvor jeg slog Thomaz Belulcci 1 og 1. Igennem en hel kamp kunne jeg ikke sætte en fod forkert. Det var på indendørs hardcourt, hvor det også gik rigtig stærkt. Jeg gik rundt med en følelse af uovervindelighed. Det var som at gå på vandet. Ligegyldigt hvilket greb jeg havde i hånden eller hvilken måde jeg slog til bolden, kunne det ikke gå galt. Det var en superfed følelse.”

Hvad er dit bedste Davis Cup-minde?

”Det må være kampen mod Nadal. Det er svært ikke at sige den. Lad mig sige det på den måde, at jeg har aldrig haft så mange, som sagde tillykke med, at jeg havde fået en røvfuld. Jeg har stadig mareridt om natten over de breakbolde, jeg havde ved á 4 i første. Men en sjov kamp, og det er jo det, man spiller for. Når det så er i Davis Cup-regi, og man får lov til at spille de kampe med Danmark på ryggen, så giver det bare endnu mere.”

Hvad er dit bedste våben som tennisspiller?

”Det er helt sikkert min serv. Slice udad i deuce er god, og jeg elsker i hvert fald at serve den på græs. Og så er jeg blevet gladere for specifikt at serv-flugte, jo senere jeg er kommet i min karriere, hvilket heller ikke er en dårlig spillestil på græs.”

Er dit bedste våben også dit yndlingsslag?

”Det er det i hvert fald. Mit yndlingsslag er serven, og mit bedste våben er også serven. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg godt kan lide korte point. Jeg gider ikke at løbe rundt bag baglinjen hele dagen. Jo hurtigere, jo bedre.”

Hvad bliver Indien – Danmark?

”Man får tæsk, hvis man ikke siger 3-0 til Danmark, ik? Så det siger jeg.”