DC-drengene: Ingildsen returnerer med en rolig hånd

Lær det danske Davis Cup-hold bedre at kende, når de svarer på seks hurtige spørgsmål forud for kampen mod Indien fredag og lørdag.’Next man up’ er Johannes Ingildsen.

Johannes Ingildsen har baghåndsreturneringen som sit yndlingsslag.
  • Navn: Johannes Ingildsen
  • Alder: 25
  • Klub: KB
  • Davis Cup-erfaring: Debut i 2019, spillet i to DC-opgør

At spille på græs er…?

”Anderledes. Det er ikke et underlag, man kan sammenligne med noget andet. Det er helt lydløst og bolden glider meget, men det er sjovt at spille på. Jeg har spillet junior Wimbledon, men det var kun to dage, jeg spillede på græs, så det er først nu, at jeg rigtig har trænet på det.”

Hvad er din bedste kamp nogensinde?

”Jeg vandt min første professionelle turnering her i slutningen af sidste år. Det var nok en kamp, jeg kommer til at se tilbage på i lang tid. I slutningen af finalen var der rigtig mange følelser på spil.”

Hvad er dit bedste Davis Cup-minde?

”Jeg spillede doublen mod Tyrkiet, og vi vandt en tæt kamp. Selvom vi tabte den holdkamp, var det nok personligt det sjoveste minde, jeg har. Men igen det er en holdsport. Marokko var en superfed tur. Så både Marokko og her – at rejse med holdet er rigtig sjovt.”

Hvad er dit bedste våben som tennisspiller?

”På mentalitet og taktisk føler jeg mig rimelig stærk. Jeg er god under pres. Det har jeg lært gennem college. Jeg har en god allround mentalitet, føler jeg. Der er ikke så mange dyk i løbet af træning og kampe.”

Hvad er dit yndlingsslag?

”Retur er mit yndlingsslag. Baghåndsretur er nok det slag, jeg bedst kan lide at slå. At tage baghåndsreturen tidligt – specielt på en andenserv – er et slag, jeg godt kan lide, og så slå den væk fra modstanderen den ene eller den anden vej.”

Hvad bliver Inden – Danmark?

”Det er et godt spørgsmål. Jeg tror, at det bliver en tæt Davis Cup-kamp. De har selvfølgelig mere rutine og har også højere rangerede spillere, men jeg tror på, at vi godt kan vinde. Jeg kan ikke sige et bestemt resultat, men jeg tror ikke, at det er afgjort efter doublen. Jeg tror, at vi skal ud i nogle af de sidste kampe. Det bliver spændende.”

Andre interviews i serien