DC-drengene: Sigsgaard bytter gerne med Basilashvili

Lær det danske Davis Cup-hold bedre at kende, når de svarer på seks hurtige spørgsmål forud for kampen mod Indien fredag og lørdag. Turen er kommet til Christian Sigsgaard.

Christian Sigsgaard elsker stopbolde. Men det er forhånden inside out, der giver smør på brødet.
  • Navn: Christian Sigsgaard
  • Alder: 24
  • Klub: Gentofte
  • Davis Cup-erfaring: Debut i 2015, spillet i fem DC-opgør

At spille på græs er…?

”Anderledes. Når vi står og slår i midten, er det egentlig ikke noget specielt. Men når vi spiller point, kommer den bare så hurtigt igennem græsset, den hopper på en lidt anden måde, og man skal bevæge sig på en anden måde. Det har været svært indtil videre for os alle sammen. Selvfølgelig har Frederik og Torpe spillet lidt. Men ellers har vi andre ikke rigtig spillet så meget på det. Vi skal lige finde ud af, hvordan vi skal gøre. Man kan ikke rigtig bygge pointene op, som man kan på hardcourt eller grus. Når vi ser en mulighed, skal vi ind og slå på den og løbe frem til nettet.”

Hvad er din bedste kamp nogensinde?

”Den med størst betydning har nok været, da vi spillede NCAA-finale mod Wake Forest, da jeg spillede for Texas. Det var mig, der var det svage led, hvis man kan sige det sådan. Det var førstesinglen vi tabte en gang i mellem, og alle de andre på vores hold var sindssygt gode. Jeg havde tabt i semi og kvart. Jeg kan huske, at vores træner kom hen og sagde ‘hvis du vinder den her, lover jeg dig for, at vi vinder hele kampen’. Så var jeg faktisk den første, der vandt. Derfra kørte det bare. Det var den bedste og vigtigste kamp, hvis man lægger det hele sammen.”

Hvad er dit bedste Davis Cup-minde?

”Udebane mod Georgien, hvor jeg slog Basilashvili, og vi vandt 5-0. Det var min anden Davis Cup-kamp. Jeg startede mod Sverige, hvor jeg taber i fem sæt i femte kamp, som også var en fed oplevelse. Men mod Basilashvili var min første sejr, som jeg overhovedet ikke havde regnet med, at jeg ville slå. Jeg kan bare huske, at jeg fik nogle games i starten og tænkte ‘okay, hvis jeg ikke får flere games nu, er det også fint nok’. Men til sidst følte jeg, at jeg faktisk kunne vinde kampen. Det endte jeg så med at gøre, og det var sindssygt.”

Siden røg han længere og længere op ranglisten (pt. ATP nr. 18). Han har været rigtig god til at pynte på den sejr.

”Ja, det har han. Han kunne godt have fået den, hvis vi havde byttet efter det.”

Hvad er dit bedste våben som tennisspiller?

”Mit bedste våben er forhånd inside out. Det er den, jeg prøver at bygge op med. Hvis jeg får den, er det bare ind og slå på den og tage den derfra.”

Hvad er dit yndlingsslag?

”Forhånd inside out er det vigtigste slag. Men jeg kan godt lide stopbolde, slicer og alle sådan nogle ting. Men det er ikke dem, man vinder alle de store kampe på. Jeg vil godt sige, at stopbolde er mit yndlingsslag, men det går nok ikke.”

Hvad bliver Indien – Danmark?

”Den bliver 3-2 til Danmark.”

Andre interviews i serien