DGI og DTF viser trænervejen sammen

Fælles træneruddannelse bærer frugt fra start og gør op med fortidens udfordringer. Du kan også komme med på et af kurserne i foråret.

Bliv klædt godt på til rollen som træner med et kursus i foråret. Foto: Morten Olsen.

I september 2019 indledte DGI Tennis og Dansk Tennis Forbund et samarbejde om en ny fælles træneruddannelse. Målet var at have færdigudviklet en ny fælles basisuddannelse, en række fokuskurser og Tenniscoach-uddannelsen ved udgangen af 2021.

Kursusudbuddet i dansk tennis var dobbeltkonfekt inden samarbejdet imellem DGI Tennis og DTF med to parallelle basisuddannelser. Det skabte forvirring blandt klubberne og trænerne. Samtidig gav det tvivl, om et kursus hos den ene organisation gav adgang til næste trin hos den anden.

Udgangspunktet for samarbejdet er trænermangel i mange klubber, hvilket besværliggør at skyde nye træningstilbud og aktiviteter i gang. Aktiviteter, der er afgørende for muligheden for at tiltrække og fastholde medlemmer.

Allerede nu efter det første efterår med den nye uddannelse viser der sig tegn på, at matematik kan være en forunderlig størrelse, hvor 1 + 1 godt kan give 3 eller måske endnu mere…

Trænerkurserne i efteråret 2020 tager kegler

I efteråret 2019 havde DGI Tennis og DTF sammenlagt 216 kursusdeltagere. Tallet ender på 328 kursusdeltagere for efteråret 2020. Det er endda på trods af, at det desværre har været nødvendigt at sætte loftet ned for deltagerantallet på de sidste kurser qua corona. Det vil sige en reel stigning på 52 procent, efter samarbejdet er trådt i kraft.

”Vi har haft et super godt efterår og en rigtig god start på de nye fælles trænerkurser,” siger Kitte Kry Bøttcher, der er uddannelseskonsulent.

Kurserne har omfattet et nyt hjælpetrænerkursus, som er et en-dags-kursus, samt tre weekendkurser, Tennistræner 1, Tennistræner 2 og Tennistræner 3. I alt er 33 kurser blevet udbudt i efteråret, og rigtig mange af kurserne kunne melde udsolgt.

Tilmeldingen til forårets kurser er åben. Find kursusoversigten her.

Derudover er der startet et fælles Tenniscoach-hold op med 15 kursister samt afviklet to fælles fokuskurser med det nye kursusformat “Tennis og Motion”.