DGI Tennis og Dansk Tennis Forbund indgår banebrydende aftale

DGI Tennis og Dansk Tennis Forbund har indgået en samarbejdsaftale, der samler kræfterne i et fællesskab for hele tennisdanmark.

DGI Tennis og Dansk Tennis Forbund har indgået en samarbejdsaftale. Foto: Bo Nymann

En banebrydende aftale, der skal styrke dansk tennis og padel.

Sådan kan man opsummere den aftale, som DGI Tennis og Dansk Tennis Forbund har indgået med virkning fra 1. april 2020.

Med aftalen får medlemmerne mere tennis for pengene. Fremover vil der ikke være dobbelt administration og dobbelt udbud.

Aktiviteter og foreningsudvikling vil blive strømlinet i én fælles løsning, der skal løfte tennis- og padelsporten i fællesskab til gavn for klubberne. Med aftalen vil alle ressourcer kunne blive brugt optimalt.

Sammen vil alle parter stå stærkere og kunne bestræbe sig på at levere en endnu bedre kvalitet til klubberne og medlemmerne til gavn for tennis – og padelsporten.

Klubberne vil i fremtiden opleve ét udbud inden for klubudvikling, turnering, uddannelse, padel samt en rød tråd over til elite og talent.

Det glæder både DGI Tennis og Dansk Tennis Forbund.

Landsformand for DGI Tennis, Mogens Spangenberg, udtaler:

“Fællesskab er en vigtig del af DGI Tennis, og derfor er det helt naturligt, at vi kan gå sammen med Dansk Tennis Forbund om at styrke tennissporten. Sammen kan vi udvikle sporten endnu mere og endnu bedre,” siger han.

“Vi er utroligt stolte af, at det lykkes at finde sammen med DGI Tennis omkring denne banebrydende samarbejdsaftale. Det er det helt rigtige skridt for tennissporten i Danmark. Vi samler alle kræfter, kompetencer og udbud i én fælles pulje, der gavner klubberne på sigt,” siger formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe.

Aftalen er et resultatet af en længerevarende proces med tæt dialog med de involverede parter.

Der er foretaget dialogmøder med landsdelsforeningerne og unionerne, og der er blevet orienteret på unionernes generalforsamlinger.

Desuden har en solid politisk proces i DGI Tennis og Dansk Tennis Forbund dannet grobund for det fremtidige samarbejde.

Fremadrettet vil der på alle områder være et tæt samspil mellem landsdelsforeningerne og unionerne – præcis som i dag.

Rundt om aftalen:

  • Som udgangspunkt fortsætter klubberne med to medlemskaber. Foreninger, der i dag kun er medlem et sted, kan være gratis medlem i den anden organisation i 2020 og 2021
  • Man skal dog være medlem af begge organisationer for at spille turneringer og holdkampe
  •  Vi vil den i kommende tid bringe nyheder, der går i dybden med de forskellige områder lige fra klubudvikling, uddannelse, turnering, padel og struktur, så alle kan få et overblik over tankerne og den fremtidige struktur.