Frits fra Ribe er Årets Ildsjæl

Frits Rasmussen fra Ribe Tennis Klub er Årets Ildsjæl 2020.

Frits Rasmussen er Årets Ildsjæl 2020. Foto: Privatfoto

De seneste tre dage har vi præsenteret tre fornemme nominerede til Årets Ildsjæl, der alle hver især har bidraget stort til tennissporten. Og som alle ville være fortjente vindere af prisen.

Men det blev Frits Rasmussen fra Ribe Tennis Klub, som kan kalde sig Årets Ildsjæl 2020. 

Normalt ville vi helst overrække prisen ude i virkeligheden, men med den nuværende samfundssituation in mente må det vente lidt endnu.

Derfor blev Frits Rasmussen præsenteret for nyheden om kåringen over telefonen. 

Og det tog han godt imod.

“Jamen, det er helt overvældende. Det havde jeg slet ikke regnet med, da jeg så de andre nominerede,” lyder det fra Frits Rasmussen om kåringen, som erklærer sig stolt over at modtage prisen.

Siden begyndelsen af 1980’erne har Frits Rasmussen været synonym med Ribe Tennis Klub. Som bestyrelsesmedlem, kasserer, idémand og træningsansvarlig har han været en uundværlig ildsjæl i klubben.

“Frits Rasmussen er indbegrebet af en ildsjæl. Hans store, utrættelige arbejde i Ribe Tennis Klub gennem en menneskealder er et vidnesbyrd om frivillighedens ånd, og det er med stor glæde, at vi kan kalde ham Årets Ildsjæl 2020,” siger Dansk Tennis Forbunds formand, Henrik Thorsøe Pedersen.

Fat i de unge
Engagementet er kun blevet større med alderen, og Frits Rasmussen har været med til at sætte skub i klubbens juniorer.

For få år siden havde klubben kun ganske få juniorer, men over de seneste år er den udvikling blomstret op med 30-40 spillere i alle aldersklasser, og det skyldes Frits Rasmussens indsats. Han står for træning, træner-rekrutterring, uddannelse og oprettelse af et juniorudvalg.

Foruden dette er han også engageret i flere andre tennissammenhænge som bestyrelsesmedlem og instruktør.

“Arbejdet med de helt unge har været meget spændende og udfordrende.. Det er første gang, at jeg med de helt små juniorer at gøre. Vi har en rimelig stor engageret trænerstab i klubben, der har været med til at stå for det. At arbejde med de unge har været rigtig sjovt og bidraget til en større forståelse, når jeg selv står som instruktør på DTF-trænerkurser, “forklarer Frits Rasmussen. 

Indstillet af Kåre Welinder og Malene Kjær Vestager
Frits Rasmussen blev indstillet til prisen af sine klubkollegaer Kåre Welinder og Malene Kjær Vestager, der på første hånd har kunnet se hans store indsats.

Ribe Tennis Klub-formand Kåre Welinder fortæller om Frits Rasmussen: 

– Vi er selvfølgelig glædeligt overraskede i Ribe Tennis Klub, men på den anden side tænker vi også – jamen hvem andre end Frits skulle have den pris med det utrættelige arbejde, han udfører. Ikke kun hos os i Ribe, men for hele tennisdanmark, så vi synes det er så fortjent, som noget kan være.

– Jeg er imponeret over, at Frits’ engagement efter så mange år bliver ved med at være så stort og så smittende. De seneste år er det om muligt blevet endnu større i takt med, at vi har fået markant flere yngre medlemmer i Ribe Tennis Klub, og vi er i Ribe Tennis Klub både glade og stolte over, at han nu har fået et af de største skulderklap, man vel kan få indenfor dansk tennis. lyder det fra formanden.

Om prisen:
Vinderen får prisen som Årets ildsjæl. Med prisen og æren følger desuden to billetter til Roland Garros 2020.

Ildsjælene i dansk tennis indtager mange roller, så som træner, turneringsarrangør, bestyrelsesmedlem, banemand eller noget helt femte. Derfor er det ikke til at sige, hvilken funktion Årets ildsjæl i dansk tennis udfylder. Men det vægter højt, hvis…

  • ildsjælens engagement kommer mange tennisspillere til gode
  • ildsjælen med succes har søsat initiativer, der kan tjene som inspiration for andre klubber
  • ildsjælen har været med til at tiltrække og/eller fastholde medlemmer i tennissporten
  • ildsjælens engagement rammer grupper, der traditionelt er underrepræsenterede i tennissporten
  • ildsjælens virke er med til at sætte tennissporten i det bedst mulige lys.

Prisen blev første gang uddelt i 2019, hvor Mette Rytsel fra Virum-Sorgenfri Tennisklub blev vinderen.

Mød de to andre nominerede:
Rasmus Gråskov
Agi Szocska