Mød Rasmus Gråskov – nomineret til Årets Ildsjæl 2020

De kommende tre dage vil vi præsentere de tre nominerede til Årets Ildsjæl, inden vi kårer vinderen på torsdag. I dag kan du møde vores første nominerede: Rasmus Gråskov fra Bagsværd Tennisklub.

Rasmus Gråskov (i midten) er nomineret til Årets Ildsjæl. Foto: Bagsværd Tennisklub

Hver evigt eneste dag er der mennesker, der går en stor forskel ude i klubberne. Vi kender alle en, der arbejder hårdt for fællesskabet og med tanke for alles bedste.

De personer vil vi gerne hylde med vores årlige pris Årets Ildsjæl, og nu er det blevet tid til at møde den første af i alt tre nominerede til dette års udgave.

Tirsdag og onsdag kan du møde de to andre nominerede, inden vi kårer vinderen torsdag.

Nomineret: Rasmus Gråskov, Bagsværd Tennisklub

På trods af en alder af blot 23 år og et krævende studie i statskundsskab har Rasmus Gråskov lagt adskillige år i Bagsværd Tennisklub som cheftræner, SOME-ansvarlig og instruktør på diverse uddannelser. Rasmus har været primus motor i klubbens positive medlemsfremgang, hvor han har været med til at løfte kulturen.

Han har arbejdet hårdt for at gøre sporten synlig i Gladsaxe Kommune, hvor han med arrangeringen af en sommercamp for motionister med fællesspisning og socialt samvær har gået forrest i arbejdet med at skabe en stærk kultur.

Rasmus Gråskov er blandt andet træner i Bagsværd Tennisklub. Foto: Bagsværd Tennisklub

Arbejdet har betydet, at mange pludselig mødes og spiser sammen i klubben, at juniorspillerne har lyst til at gå i skole med BTK-logoet på tøjet, og at de de fleste af klubbens unge bliver i BTK som trænere i stedet for at stoppe. Desuden er der ikke problemer med at finde frivillige til de opgaver, klubben står med.

Han har desuden brugt adskillige timer på møder med lokalpolitikere, det lokale erhvervsliv og frivillige fra foreningslivet i kommunen.

Hans arbejde i TIG-gruppen (Tennis i Gladsaxe), der arbejder for at styrke samarbejdet mellem kommunens tre tennisklubber, er specielt bemærkelsesværdig, fordi gruppen arbejder stenhårdt på at få bygget en indendørs tennishal i Gladsaxe. Her har Rasmus’ arbejde været utrætteligt.

Om prisen:
Vinderen får prisen som Årets ildsjæl. Med prisen og æren følger desuden to billetter til Roland Garros 2020.

Ildsjælene i dansk tennis indtager mange roller, så som træner, turneringsarrangør, bestyrelsesmedlem, banemand eller noget helt femte. Derfor er det ikke til at sige, hvilken funktion Årets ildsjæl i dansk tennis udfylder. Men det vægter højt, hvis…

  • ildsjælens engagement kommer mange tennisspillere til gode
  • ildsjælen med succes har søsat initiativer, der kan tjene som inspiration for andre klubber
  • ildsjælen har været med til at tiltrække og/eller fastholde medlemmer i tennissporten
  • ildsjælens engagement rammer grupper, der traditionelt er underrepræsenterede i tennissporten
  • ildsjælens virke er med til at sætte tennissporten i det bedst mulige lys.

Prisen blev første gang uddelt i 2019, hvor Mette Rytsel fra Virum-Sorgenfri Tennisklub blev vinderen.