Mød Agi Szocska – nomineret til Årets Ildsjæl 2020

I denne uge vil vi præsentere de tre nominerede til Årets Ildsjæl, inden vi kårer vinderen på torsdag. I dag kan du møde en ny nomineret: Agi Szocska fra Stjernen.

Agi Szocska (anden fra venstre) er nomineret til Årets Ildsjæl. Foto: Fynsk Kvindetennis

Hver evigt eneste dag er der mennesker, der går en stor forskel ude i klubberne. Vi kender alle en, der arbejder hårdt for fællesskabet og med tanke for alles bedste.

De personer vil vi gerne hylde med vores årlige pris Årets Ildsjæl, og nu er det blevet tid til at møde den anden af de i alt tre nominerede til dette års udgave.

Vinderen kåres torsdag.

Nomineret: Agi Szocska, Stjernen
Agi Szocska har været initiativtager til konceptet Fynsk Kvindetennis, der har haft til ambition at appellere til de kvindelige tennisspillere på alle niveauer.

Konceptet startede i 2017 og er i gang med sin tredje sæson med stor succes. Agi Szocska har været den nytænkende og innovative tovholder i samarbejde med en håndfuld af de bedste lokale kvindelige tennistrænere i form af Birgit Brinck Lund, Sandie Sørensen og Trine Bassett, der alle har bidraget meget til sucessen.

Kvinder udgør kun en tredjedel af medlemmerne herhjemme, og helt konkret har Fynsk Kvinde Tennis resulteret i, at man har kunnet rekruttere, fastholde og udvikle kvindelige tennisspillere, hvoraf flere af dem er blevet til turneringsspillere til FM, DTF Cup og til FTU/DTF-holdturneringer.

Projektet har formået at skabe gode rammer for kvindelige tennisspillere på alle niveauer. Foto: Fynsk Kvindetennis

På Fyn har der pt. deltaget 150 unikke voksne tenniskvinder i Fynsk Kvindetennis’ arrangementer ud af de knapt 1000 registrerede kvindelige tennismedlemmer på Fyn. Spillere fra 30 ud af 33 FTU-klubber har deltaget, mens også spillere fra 7 DGI-klubber har været med.

Agi Szocska har fra begyndelsen været med til at sikre kvaliteten og samarbejdet. Hun har sørget for et stærkt samarbejde med DTF, FTU samt sponsoreren Head. Der er blevet fundet indendørsbaner til formålet, mens man også har sørget for, at der er en kvindetennisansvarlig i hver klub. Derudover har der været løbende kommunikation via mails og Facebook, hvor spillerne har kunnet kommunikere. Samtidigt har prisen for deltagelse været bæredygtig og motiverende.

Om prisen:
Vinderen får prisen som Årets ildsjæl. Med prisen og æren følger desuden to billetter til Roland Garros.

Ildsjælene i dansk tennis indtager mange roller, så som træner, turneringsarrangør, bestyrelsesmedlem, banemand eller noget helt femte. Derfor er det ikke til at sige, hvilken funktion Årets ildsjæl i dansk tennis udfylder. Men det vægter højt, hvis…

  • ildsjælens engagement kommer mange tennisspillere til gode
  • ildsjælen med succes har søsat initiativer, der kan tjene som inspiration for andre klubber
  • ildsjælen har været med til at tiltrække og/eller fastholde medlemmer i tennissporten
  • ildsjælens engagement rammer grupper, der traditionelt er underrepræsenterede i tennissporten
  • ildsjælens virke er med til at sætte tennissporten i det bedst mulige lys.

Prisen blev første gang uddelt i 2019, hvor Mette Rytsel fra Virum-Sorgenfri Tennisklub blev vinderen.

Mandag præsenterede vi den første nominerede, Rasmus Gråskov. Det kan du læse mere om her.