Divine og Johanne skal til ungdoms-OL

Den 21.-27. juli er der europæisk ungdoms-OL i Baku. Danmark stiller med 40 atleter – blandt andet to tennisspillere.

DM-finalisten Johanne Svendsen skal spille ungdoms-OL i Baku.

Når ilden tændes til åbningsceremonien til det europæiske ungdoms-OL på Baku Olympic Stadium i Aserbajdsjan den 21. juli, er det med 40 unge danske talenter bag Dannebrog.

Tennisturneringen i Baku er U15 og Danmark sender to spillere afsted – nemlig Divine Nweke (Gentofte Tennisklub) og Johanne Christine Svendsen (Hørholm Rungsted Tennisklub). Divine er Danmarks højest rangerede spiller på juniorverdensranglisten, som er født i 2004 eller senere, Mens Johanne imponerede ved det netop afviklede DM, hvor hun nåede helt til finalen i seniorturneringen. Hun vandt desuden U16-rækken.

“Jeg glæder mig helt sindssygt meget. Jeg tror, at det bliver en vildt god tur og sjovt at opleve så mange atleter på et sted i så mange forskellige sportsgrene. Og så glæder jeg mig til at spille en masse god tennis,” siger Johanne Svendsen.

Hun fortæller, at det er en speciel følelse at få lov til at repræsentere Danmark.

“Jeg har altid elsket at spille på landsholdet. Det er vildt sjovt, at få en “Danmark”-trøje på og komme ud og spille for sit land. Det betyder altid noget særligt, når man spiller for sit land, og man har en træner på bænken, som er klar til at coache én,” siger hun.

På bænken i Baku får hun fornøjelsen af sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen.

For to år siden vandt Clara Tauson det europæiske ungdoms-OL, der den gang blev afholdt i ungarske Győr.

Fakta om ungdoms-OL i Baku

European Youth Olympic Festival, som det europæiske ungdoms-OL officielt kaldes, afvikles i Aserbajdsjans hovedstad fra den 21. juli til 27. juli 2019. Deltagerantallet er på cirka 3.600 atleter fra 50 europæiske lande. Alle atleter er mellem 13 og 17 år. Danmark deltager med 40 atleter i seks idrætsgrene. Foruden tennis er det atletik, gymnastik, håndbold, judo og svømning.

Læs mere om legene på https://eyofbaku2019.com/