Rebecca fik sit guld; Holmgren endte på toppen

August Holmgren (Gentofte) indtog DM-tronen for første gang siden 2018. Rebecca Munk Mortensen (KB) vandt sit første individuelle DM.

Efter at have været i gang hele ugen ved DIF DM-ugen resterede der søndag kun singlefinalerne ved DM i tennis – Powered by Lokal Forsikring.

For Rebecca Munk Mortensen (KB) lykkedes det endelig at vinde damesinglerækken ved DM. Sidste år var hun favorit, men tabte en maratonkamp i finalen mod Vilma Krebs Hyllested.

Derfor var Rebecca Munk Mortensen virkelig glad for at hive DM-guldet hjem.

“Det betyder virkelig meget for mig. Der er flere ting, der spiller ind i det. Det er selvfølgelig rigtig stor prestige i at vinde et dansk mesterskab, og det havde jeg set rigtig meget frem til at gøre sidste år. Der håndterede jeg dog ikke rigtig min favoritværdighed særlig godt. Det var allerede fra første kamp af, at jeg kunne mærke det der pres. Mit fokus har ligget lidt et andet sted i den her uge. Mere på at spille noget god tennis. Så er resultatet ligesom bare kommet som en følge af det,” siger Rebecca Munk Mortensen.

Sikker finalesejr

Damesinglefinalen var en gentagelse af finalen fra 2021, hvor Rebecca Munk Mortensen også stod overfor Hannah Viller Møller (Gentofte). Den blev indledt med mange lange dueller, og de to spillere holdt serv de første fem partier. Rebecca Munk Mortensen fik hul på bylden og breakede til 4-2.

I næste parti kom KB’eren på 40-0. Men med to doublefejl og en anden ærgerlig fejl var der pludselig optræk til, at Hannah Viller Møller måske kunne bryde tilbage. Munk Mortensen fik dog holdt fast og bragt sig på 5-2.

Næste parti blev også sættets sidste, da Rebecca Munk Mortensen brød Hannah Viller Møllers serv igen.

I andet sæt brød Rebecca Munk Mortensen rent til 3-1 med en baghåndsvinder på kryds af banen. Partiet til 4-1 kom i hus efter et topspins lob, der gjorde Gentofte-spilleren chanceløs. Rebecca Munk Mortensen brød også til 5-1, inden Hannah Viller Møller brød og reducerede til 5-2.

Men så gik den heller ikke længere. Efter en doublefejl vandt Rebecca Munk Mortensen kampen og dermed sin første individuelle DM-titel i single.

“Det føles rigtig godt. Jeg er rigtig glad og tilfreds med den måde, jeg spillede på. Så jeg synes også, at jeg virkelig har fortjent den her medalje, fordi jeg har leveret nogle rigtigt gode præstationer og nogle rigtigt flotte kampe hele ugen, uden rigtigt at falde igennem på noget tidspunkt,” siger Rebecca Munk Mortensen.

Sammen med klubkammeraten Laura Brunkel havde hun lørdag vundet guld i damedouble.

Dominerende August Holmgren

Herrernes finale skulle stå for de sidste slag ved DM. August Holmgren (Gentofte) var seedet 1 og favorit mod Philip Hjorth, der stod i sin tredje DM-finale på fire år.

August Holmgren havde skruet servekanonen solidt på højre arm. Han vandt 6-3, 6-3 i en kamp, hvor han aldrig var nede med en breakbold.

“Jeg er rigtig glad. Jeg spillede godt hele ugen. Så jeg står med en god fornemmelse og er klar til at komme ud og spille nogle flere internationale turneringer,” siger August Holmgren.

I første sæt brød han Philip Hjorts serv til 3-1. Og i sættes sidste parti brøde Gentofte-spilleren endnu engang.

Andet sæt lignede meget det første. Philip Hjorth leverede mange gode bolde. Men August Holmgren var i kontrol. Det blev til servegennembrud til 4-2. Da August Holmgren skulle serve kampen hjem, skete det i sædvanlig sikker stil.

Opskriften hed: Servevinder. 15-0. Serv og vinder på andetslaget. 30-0. Servevinder. 40-0. Serv og vinder på andetslaget. Game set og match.

August Holmgren kan finde sit navn blandt verdens 300 bedste tennisspillere, når ranglisten opdateres på mandag. Derfor var ugens DM også en anden type udfordring, end dem han møder internationalt.

“Det, der var rigtig fedt ved den her uge, var, at jeg blev udfordret til at være meget disciplineret i mit spil og i den mentale side af spillet. Jeg fik lov til at styre spillet mere, end jeg plejer i de internationale turneringer. Det er en udfordring i sig selv, hvor jeg hele tiden skulle fornemme, hvor stor en risiko, jeg kunne tage uden at lave fejl,” siger August Holmgren.

KB og Gentofte som topscorer

Status efter det DM i tennis, der for tredje gang i træk var en del af DIF DM-ugen er, at det blev til tre guldmedaljer til KB og to til Gentofte.

Øvrige klubber med medaljevindere i en af de fem DM-rækker er Esbjerg, Birkerød, Fruens Bøge, Arbejdernes Tennisklub, Vester Skerninge og Aarhus 1900.

DM-finalerne var godt besøgt af tilskuere i Herning Tennisklub.

Resultater søndag

Finale damesingle

 • Rebecca Munk Mortensen (KB) – Hannah Viller Møller (Gentofte) 6-2, 6-2

Finale herresingle

 • August Holmgren (Gentofte) – Philip Hjorth (KB) 6-3, 6-3

Finaleresultater lørdag

Finale mixed double

 • Laura Brunkel/Philip Hjorth (KB) – Lucca Ingildsen/Johannes Ingildsen (KB) 6-1, 4-6, 10-6

Finale damedouble

 • Rebecca Munk Mortensen/Laura Brunkel (KB) – Sara Børkop/Vilma Krebs Hyllested (KB) 6-2, 6-1

Finale herredouble

 • Valdemar Pape/Gustav Theilgaard (Gentofte) – Philip Hjorth/Christian Grønfeldt-Sørensen (KB) 7-6(5), 6-7(6), 10-6

Facts om DM-ugen

 • DM i tennis – Powered by Lokal Forsikring er en del af DIF DM-ugen
 • DM-ugen er en stor sportsbegivenhed, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt.
 • Cirka 140 DM-medaljesæt skal uddeles, når DM-ugen afvikles i Herning den 17.-23. juni 2024.
 • DM-ugen samler de officielle danmarksmesterskaber for 40 sportsgrene, hvilket dækker over flere end 100 forskellige discipliner til lands, til vands og i luften – fx beachvolley, cykling, dart, golf samt tennis, padel og pickleball.
 • Begivenheden arrangeres af Danmarks Idrætsforbund (DIF) i tæt samarbejde med de mange forbund og værtsbyen Herning.
 • Hvis man ikke kan være til stede i Herning, kan man følge DM-ugen på Danmarks Radio og Sport Live, hvor der sendes flittig fra DM-ugen.
 • Det er tredje gang, DM-ugen afholdes. De to første år var i Aalborg. I 2025 går værtsbystafetten tilbage til Aalborg, mens Herning er vært igen i 2026.
 • Se mere på www.dmugen.dk

Sociale medier og app