DM: Guldet afgøres lørdag

Emilie Francati og Sofia Samavati skal dyste om danmarksmesterskabet i Hillerød. Hos herrerne bliver DM-finalen et anliggende mellem Oskar Brostrøm Poulsen og Valdemar Pape.

Emilie Francati (Gentofte) er klar til DM-finalen i Hillerød.

Der var masser af landsholdsrutine i DM-semifinalen mellem Karen Barritza (Birkerød) og Emilie Francati (Gentofte). I en kamp med højt niveau var Francati skarpest i første sæt, som hun vandt med 6-3.

I andet sæt kom Karen Barritza tilbage og udligende til 1-1 i sæt via en 6-4 gevinst. Men i tredje sæt var Emilie Francati tilbage i førersædet. Hun bragte sig på 5-2 og egen serv. Selvom hun ikke fik lukket den i første forsøg, brød hun straks Barritzas serv endnu en gang.

Emilie Francati har dermed mulighed for at vinde sin første DM-titel indendørs i single.

Den anden finalist bliver Sofia Samavati (Holte).

I en lang og opslidende semifinale slog hun Rebecca Munk Mortensen (KB). Sofia Samavati vandt første sæt med 7-5, mens andet sæt gik den anden vej med samme cifre. I afgørende sæt fik Sofia Samavati slået et afgørende hul. Hun holdt fast i føringen og vandt sættet med 6-3.

Ung finale

Hos herrerne var bundrutinerede Martin Killemose (KB) oppe imod U18-spilleren Valdemar Pape (HIK). Den tidligere Davis Cup-spiller kom bedst fra start og tog første sæt 6-4.

Men Valdemar Pape bed fra sig og tvang Killemose til at kæmpe for hver eneste bold. Med gode returninger og en farlig baghånd longline fik Pape bedre og bedre styr på kampen. Derfor kunne han også fortjent notere sig en 6-4 sejr i andet sæt.

I tredje sæt fulgtes de to spillere ad i starten. Men ved 3-4 fik Valdemar Pape brudt Martin Killemoses serv. Da han skulle serve kampen hjem, kom HIK-spilleren hurtigt på 40-0. De tre matchbolde blev dog ikke omsat til sejr. I stedet nåede Killemose at have et par breakbolde.

I sidste ende fik Valdemar Pape dog lukket kampen og kunne knytte næven med udsigten til sit livs første DM-finale.

Når den finale spilles lørdag klokken 10, bliver det med Oskar Brostrøm Poulsen (Gentofte) på den anden side af nettet. I fredagens semifinale mødte han finalisten fra 2019, Sebastian Grundtvig (HIK).

I et tæt første sæt fik Grundtvig behandling af sin arm af den tilstedeværende fysioterapeut. Sættet endte i en tiebreak, hvor en velspillende Oskar Brostrøm Poulsen trak længste strå.

Desværre var Sebastian Grundtvig efterfølgende nødt til at sige tak for kampen, da hans skade forhindrede ham i at fortsætte.

Finalerne vises direkte på SPORT LIVE fra klokken 10. Først spilles herrerne efterfulgt af damerne.

RESULTATER

Herrer

  • Sebastian Grundtvig (HIK) – Oskar Brostrøm Poulsen (Gentofte) 6-7(3), rtd.
  • Martin Linnet Killemose (KB) – Valdemar Pape (HIK) 6-4, 4-6, 3-6

Damer

  • Sofia Samavati (Holte) – Rebecca Munk Mortensen (KB) 7-5, 5-7, 6-3
  • Emilie Francati (Gentofte) – Karen Barritza (Birkerød) 6-3, 4-6, 6-3