DM: Francati og Pape blev mestre for første gang indendørs

HIK-spilleren Valdemar Pape blev i en alder af 17 år den næstyngste mandlige danmarksmester nogensinde. Emilie Francati fra Gentofte tog guldet hos kvinderne.

Årets indendørs danmarksmesterskab i tennis fandt sin afgørelse lørdag i Hillerød Tenniscenter.

I damesinglefinalen mødtes førsteseedede Sofia Samavati (Holte) med seedet 4 Emilie Francati (Gentofte).  Det blev Emilie Francati, der kom bedst fra start i kampen. Hun dominerede spillet med sin aggressive tilgang og vandt første sæt 6-2.

I andet sæt fik Sofia Samavati bedre styr på sine hårde grundslag. Hun fik tilkæmpet sig mere af initiativet i duellerne. Derfor kunne hun fortjent notere sig en 6-4 sejr i sættet.

I afgørende sæt fulgtes de to ad til 2-2, hvor Samavati brød Francatis serv. Men Gentoftespilleren brød straks tilbage. Resten af kampen havde Emilie Francati et lille overtag, som hun formåede at omsætte til sejr i resten af kampens partier.

”Det kommer ned til meget få bolde til sidst. Jeg føler, at jeg kommer op med nogle gode server på nogle vigtige tidspunkter. Sofia slår utrolig tungt, så der er tryk på. Det er rart med nogle lidt hurtige point, fordi vi ellers spiller mange lange bolde,” analyserede Emilie Francati efter kampen.

Det var hendes første indendørs singletitel, og hendes andet individuelle DM-guld i single efter en sejr udendørs i 2018.

”Det er stort og betyder rigtig meget. Nu har jeg ikke længere de udenlandske turneringer på samme måde, så det er helt klart noget af det, der motiverer og som jeg kan se frem imod. Så det er fedt at stå som vinder,” siger Emilie Francati, der for et par år siden stoppede med at spille internationale turneringer for at hellige sig studierne.

Næstyngste danmarksmester

Herrernes finale var et opgør mellem Oskar Brostrøm Poulsen (Gentofte) og Valdemar Pape (HIK). I første sæt var Oskar Brostrøm Poulsen i teten det mest af tiden. Både ved 5-4 og 6-5 havde han mulighed for at serve sættet hjem.

Men Valdemar Pape bevarede fatningen og tvang sættet ud i en tiebreak. Her kom HIK-spilleren på 5-2. Og selvom Oskar Brostrøm Poulsen spiste lidt af Papes føring, kunne Valdemar Pape knytte næven efter 7-5-sejr i tiebreaken.

I andet sæt fik Valdemar Pape et hurtigt break. Den useedede Pape forblev stabil og kunne serve kampen hjem ved 5-4. På rolig og fattet vis spillede han sig frem til en matchbold, og han behøvede kun en for at tage sin første titel som danmarksmester.

Med sejren blev Valdemar Pape med sine 17 år den næstyngste mandlige danmarksmester i historien. Kun Holger Rune har været yngre, da han fik hængt guldmedaljen om halsen. Det skete i 2019, hvor han var 15 år.

Der var nok ikke mange inden turneringen, der ville have gættet på, at Valdemar Pape skulle gå hele vejen. Men gennem hele turneringen spillede han med en stor ro og tro på egne evner.

Både i kvartfinalen mod Gustav Theilgaard (Birkerød) og semifinalen mod Martin Linnet Killemose (KB) var Pape bagud med et sæt og et break. I begge tilfælde åd han sig ind på modstanderen og sled dem op.

Begge finaler blev vist direkte på tv-kanalen SPORT LIVE.

HIGHLIGHTS

RESULTATER

Herrer

  • Oskar Brostrøm Poulsen (Gentofte) – Valdemar Pape (HIK) 6-7(5), 4-6

Damer

  • Sofia Samavati (Holte) – Emilie Francati (Gentofte) 2-6, 6-4, 3-6