DM-semifinalerne står klar

De to topseedede hos både damerne og herrerne er klar til semifinalerne ved DM. Det står klart efter fredagens kvartfinaler.

Simon Friis Søndergaard er klar til semifinalen efter to hårde indledende kampe.

Der bliver fuld knald på semifinalerne fra lørdag formiddag klokken 10 ved DM i Rødovre.

Fredag aften stod menuen på kvartfinaler. I den første af herrernes kampe var Simon Friis Søndergaard (KB) i aktion mod Felipe Stevn Mikkelsen (KB).

Førsteseedede Simon Friis Søndergaard havde en hård tre timers kamp i benene fra dagen forinden, og han kom på arbejde igen fredag. Dog var der ikke meget slinger i valsen, da han vandt første sæt 6-1.

”Jeg synes, at jeg kommer godt fra start. Jeg kender Felipe fra KB, og han er dygtig spiller, der har udviklet sig meget de seneste par år. Så jeg vidste, at det var en svær udfordring i dag. Jeg skulle være klar fra start og se, om jeg kunne komme ind og styre spillet,” siger Simon Friis Søndergaard, der først tirsdag aften landede i Danmark efter årets collegeophold i USA.

I andet sæt kom Felipe Stevn Mikkelsen meget bedre med i kampen, og de to fulgtes ad til 4-4. Her viste Friis Søndergaard sin rutine og lukkede kampen til 6-4.

”Jeg er lige hjemvendt fra USA, så jeg har ikke så meget grusspil i mig. Men jeg ved, at jeg godt kan spille tennis, så jeg prøver at spille mig ind i turneringen og blive bedre kamp for kamp. Jeg skal have fokus på at få en højere førsteservsprocent og sørge for, at jeg er den, der tager teten i duellerne, så jeg ikke skal løbe fra side til side hele tiden,” siger han.

I semifinalen skal han op imod den indendørs danmarksmester, Valemar Pape (HIK). Han slog Nikolaj Katic (B.93) med 7-5, 6-0.

Den anden semifinale hos herrerne bliver et opgør mellem Sebastian Grundtvig (HIK) og Philip Hjorth (KB). I dagens vel nok mest velspillede kvartfinale slog Grundtvig sidste års semifinalist Anders Grinderslev (Give) med 7-5, 6-3.

Philip Hjorth gjorde kort proces mod Jonas Hembo Mathiasen (Esbjerg), som kun fik et enkelt parti i kampen.

Korte damekampe

Spændingen kom ikke i højsædet under kvindernes kvartfinaler. Faktisk var der ikke en eneste af de fire tabende kvartfinalister, der fik mere end to partier.

Den første til at booke plads i semifinalen blev useedede Berta Passola fra HIK. Det var desværre på en lidt kedelig baggrund, da sidste års mester Karen Barritza måtte trække sig efter kun fire partier med en skade i lysken.

Passola kan se frem til en semifinale mod Rebecca Munk Mortensen, der gjorde kort proces mod klubkammeraten fra KB, Karoline Laursen, med cifrene 6-1, 6-1.

I de to andre kvartfinaler var der lutter favoritsejre. Førsteseedede Sofia Samavati (Holte) levnede ikke mange chancer til turneringens sidste jyske håb, Cecilie Wiche (Aarhus 1900). Finalisten fra indendørs DM vandt med 6-0, 6-2.

Tættere var det ikke i den sidste kvartfinale. Hannah Viller Møller (HIK) besejrede Vilma Krebs Hyllested (KB) med 6-2, 6-0.

Mix-finale lørdag

Dagen blev afsluttet med semifinaler i mixeddouble. Hannah Viller Møller og Thomas Kromann (HIK) blev finaleklar efter 6-2, 6-1 over Cecilie Wiche (Aarhus 1900) og Sebastian Mikkelsen (Give).

I finalen møder de Emma Håkansson (HIK) og Patrick Kristensen (Give). De besejrede søskendekonstellationen, Fidel og Divine Nweke, med 6-2, 6-4.

Finalen i mixeddouble spilles lørdag efter semifinalerne i single, der er programsat til klokken 10.

Finaler på SPORT LIVE

Søndag spilles DM-finalerne fra klokken 10. Der er fri entré på anlægget i Rødovre. Alternativt kan du tænde dit fjernsyn på SPORT LIVE, som sender både herrernes og damernes singlefinale.

Resultater og kampprogram